Visning

I Botkyrka visas mycket film på digitala biografer och du kan själv vara med att visa din film på biograf, fritidsgårdar och filmfestival.

Bild på film

Foto: Xenter Botkyrka

Biografer

Tumbascenen

Fullt utrustad digitalbio med 340 sittplatser med veckovisa visningar av film och digitala livesändningar (bland annat opera). Här arrangeras även skolbio, teater, konserter och konferens. Café Garbo håller öppet i anslutning till verksamheten. Uthyres med foajé med ytterligare plats för 100-420 personer. Drivs av Byggnadsföreningen Heijmdal/Folkets hus och parker. Finns i Tumba.

Hallunda Folkets Hus

Fullt utrustad digitalbio med två salonger, den största med 250 sittplatser. Arrangerar bland annat skolbio, kafébio för seniorer, matinévisningar, Makt&Rättvisa-evenemang samt visar livesänd opera. Restaurang med fullständiga rättigheter. Drivs av föreningen Folkets hus i Hallunda.

Biograf Sländan

Ny biograf sedan 2015 i Riksten, Tullinge. Fullt utrustad digitalbio med 62 sittplatser samt 2 rullstolsplatser​​​​, café, konferenslokaler och biografmuseum. Visar aktuell repertoarfilm och arrangerar olika blandade evenemang i lokalerna.

Festivaler

Botkyrka filmfestival

Botkyrka filmfestival är en tävling och filmfest för skolklasser samt barn och unga mellan 6 och 19 år. Här har du chansen att visa dina filmer på en stor bioduk för publik och dessutom tävla om fina priser. Filmfestivalen drivs av Botkyrka kulturskola i samverkan med Fanzingo och andra aktörer i Botkyrka.

Kontakt
Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 juni 2017
Bibliotek & kultur