Dans

Botkyrka kommun har ett brett utbud av dans. Det består framförallt av föreställningar, workshops, projekt, kurser, festivaler och öppen verksamhet för barn och unga.

Landscape of I

LANDSCAPE OF I

Se Björn Säfstens nya dansföreställning, där tre danssolon vävs ihop till en föreställning om en vardag som skruvas till.

På scen ser vi Sophie Augot, dansare från Stockholm, Will Rawls, dansare och koreograf från New York samt Ilyas Odman, dansare och koreograf från Istanbul.

När: 13 mars kl.17.30
Var: Riksteatern, Hallundavägen 30
Hur: skicka intresseanmälan till carina.savborg@botkyrka.se Ingen kostnad 

Under 2017 var dans- och performancegruppen JUCK kommunkoreografer KOKO i Botkyrka

JUCKBotkyrka

KOKO var ett projekt, där JUCK arbetade i samarbete med Botkyrka kommun och Dans i Stockholm stad och län. Projektet fick stöd av Kulturrådet och Stockholms läns landsting.

JUCK arbetade på olika platser i Botkyrka, bland annat på Kulturskolan i Tumba, Albys Hjärta i Alby, Musikhuset i Norsborg och Riksteatern i Hallunda. 
JUCK coachade och utvecklade den urbana dansen i Botkyrka med fokus på unga dansare.

JUCK består av 6 personer och startade 2011 och har sedan dess varit aktuell i olika sceniska och sociala sammanhang med stor
framgång. JUCK handlar om yttrandefrihet, sexualitet, ha roligt och expandera perspektiv på femininitet och genus.
Ta del av arbetet:
Facebook/juckibotkyrka/
Instagram: JuckiBotkyrka

JUCK i Botkyrkalogga

Läs om fler aktuella dansarrangemang:

Botkyrka Kulturskola

P​å Botkyrka kulturskola kan du välja på en rad olika dansstilar. Drömmer du om att dansa på en stor scen eller vill du dansa för din egen skull och få tillfälle att dansa med andra i din ålder? Våra välutbildade danspedagoger har kunskap att hjälpa dig vidare i din dansutveckling från den nivå DU befinner dig på. Vi KAN dans och vet hur du på bästa sätt tränar din kropp för att kunna använda dig av den och förebygga skador. Målet är att du ska utveckla din kroppskontroll, ditt formspråk och din känsla för musik och rytm. Dans är ett roligt, spännande, härligt och lustfyllt sätt att uttrycka sig på.

Vi har dansgrupper för barn och ungdomar, nybörjare och fortsättningsgrupper samt ett avancerat program för de elever som vill satsa lite mer på dansen. Varje termin avslutas med en dansföreställning eller dansuppvisning. Du är garanterad 12 lektionstillfällen per termin men oftast hinner det bli fler tillfällen då vi till stor del följer grundskolornas terminsupplägg.

Webb

Tel. 08-530 611 83

 

Andra dansaktörer i Botkyrka:

Scenskolan Fejm

Har du dansat mycket eller är du en nyfiken nybörjare? På våra danscirklar finns det plats för alla. Du får utveckla din dansteknik, utstrålning och stilkänsla samtidigt som du lär dig att utrycka dig genom dans. Några av de dansstilar du prövar är show, jazz, modern och street. Framförallt dansar vi tillsammans i grupp men det finns självklart också möjlighet att skapa och utveckla din personliga dansstil.

Webbsida: http://scenskolanfejm.selänk till annan webbplats

Telefon: 070 283 81 13, Sms: 070 283 81 13 

E-post: scenskolan.fejm@abf.se

Ebbas Dansskola

http://www.ebba.se/klubben/länk till annan webbplats

Funkykidz center

Funkykidz center Tullinge: Studiefrämjandets lokaler, Römossevägen 25
FunkyKidz center Tumba: Botkyrka Kulturskolas lokaler, Utbildningsvägen 2B
Webb: Funkykidzlänk till annan webbplats
Telefon: 0771 - 444 100

Balettskolan Vackra Rosen

Balettskolan Vackra Rosen undervisar redskapsbalett för barn och ungdom i åldrarna 3-17 år. Balettskolan håller till på Subtopia, Alby.
Webb: http://www.vackrarosen.com/länk till annan webbplats

För mer information ring Natalia Wrighed 08-531 752 31 (kvällar) eller maila: nataliawrighed@yahoo.se

Botkyrka Danssällskap

Tel: 08-531 817 11

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 mars 2018
Bibliotek & kultur