Kulturdriven utveckling

Kulturdriven utveckling ska främja utveckling bland unga och unga vuxna i Botkyrka.

Målet med arbetet är att stödja kreativt självförverkligande, organisering, utbildning, fortbildning och arbete inom kulturområdet. Delta i kommunens samverkan med konstnärliga högskolor och kulturinstitutioner i syfte att bredda rekryteringen och skapa broar till kulturbranscherna för unga i Botkyrka och på liknande platser

Exempel på arrangemang, projekt och aktiviteter

Dancecamp: I samarbete med Riksteatern ges unga möjligheten att utveckla sin dans under höstlovet. Olika dansstilar erbjuds och internationella dansartister bjuds in.

Kulturjägarna: Kulturjägarna är ett löpande projekt som verkar för att stärka unga vuxna i Botkyrka i sitt kreativa självförverkligande. Unga vuxna erbjuds möjlighet att inspireras och få konkreta verktyg för att lyfta sitt konstnärskap eller redskap för att gå från idé till projekt. Deltagarna

Filmvisningar: Vi har t.ex. visat ”Dröm vidare” och ”Måste Gitt” i Hallunda Folkets hus för fullsatta biosalonger. Regissörer och skådespelare bjuds även in för samtal. Vi samarbetar både med Doc Lounge och Tempo dokumentärfestival för att bredda utbudet av dokumentärfilm.

Kulturläger: Unga vuxna erbjuds under några intensiva sommar stärka sina kreativa intressen genom ett läger på Barnens Ö. Professionella kulturarbetare bjuds in och håller workshops.

Kontakt: Samordnare för kulturdriven utveckling: Anusha Caroline Andersson

Mail: anusha.caroline.andersson@botkyrka.se

 

Danssal. Tjej står och tittar in i kameran i bakgrunden dansar en grupp unga.

Dancecamp 2016

Besök på SVT

Besök på SVT

filmvisning

Filmvisning

sygrupp

sygrupp

Kulturläger

Kulturläger

Skriv ut
Senast uppdaterad: 25 augusti 2017
Bibliotek & kultur