Stäng meddelande

Subtopia

I Alby, Botkyrka, hittar du det kreativa klustret Subtopia. Subtopia är till för artister, entreprenörer, publik, kulturfantaster och alla andra.

Subtopia förfogar över 15.000 kvm yta för: cirkusföreställningar, filminspelningar, konserter, konferenser, fester m.m. Subtopia jobbar lokalt, regionalt, nationellt och har massor av internationella relationer och projekt. Inte konstigt när Subtopia ligger i Botkyrka! Sveriges mest internationella kommun med över 170 nationaliteter.

I Subtopia finns en unik cirkusmiljö med kompanier, artister, utbildningar och internationella nätverk. Här organiseras workshops, residensprogram och produktionsrådgivning. Ett exempel är Subcase, ett årligt showcase för nordisk samtida cirkus som lockar arrangörer från scener och festivaler över hela världen.

En annan viktig plats som Subtopia skapat för att visa/presentera cirkus är Hangaren Subtopia - den första svenska scenen dedikerad till att presentera svensk och internationell samtida cirkus.

Filmbyn är ett utvecklingsprojekt där Subtopia arbetar för att skapa goda förutsättningar för filmproduktion. Organisationer i Filmbyn kan bistå med är affärsutveckling, microfinansiering, talangutveckling, residens, boende, studior, utbildningsinsatser. Subtopia erbjuder film- och tv-producenter inspelningsstudior från 125 kvm upp till vår Hangar som upptar 2 200 mäktiga kvm.

KLUMP
KLUMP är en inkubator för människor som utvecklar företag inom kulturella och kreativa näringar. Som företag i KLUMP får du inte bara coaching utan även skrivare, kaffe, lunchhak, uppkoppling, mötesrum och kommer i kontakt med massa intressanta människor som även blir dina arbetskamrater och nätverk.

D.I.T.
D.I.T. står för Do It Together och är Subtopias kreativa verksamhet för unga. D.I.T.s viktigaste mål är att skapa självkänsla hos unga och att bidra till ett mer empatiskt samhälle. D.I.T. har kursaktiviteter för unga varje lov som är gratis eller löjligt billigt.

Urban konst på Subtopia
Det finns ett intresse för och behov av ny konst på oväntade platser i Sverige. Subtopia fyller den funktionen genom att erbjuda konstnärer en plats där de kan utöva sin konst och ge alla som besöker Subtopia en konstupplevelse. Subtopia har en stor och en liten öppen (graffiti-)vägg för alla som vill skriva, rita och måla. Subtopia har även ett utomhusgalleri med verk av såväl internationella som lokala konstnärer som är öppet dygnet runt och gratis.

Konferenser och studios på Subtopia
Subtopia förvaltar över 15 000 kvadratmeter lokalyta. Här hittar du lokaler anpassade för film- och tv-inspelning, mässor, event, konferenser, möten, repetitioner, konserter och föreställningar.

Läs mer på länken nedan för att hitta aktuella nyheter och vad som är på gång i området.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 oktober 2018
Bibliotek & kultur