Stäng meddelande

Senioraktiviteter

Varje medborgare har rätt till ett rikt och självständigt liv. Seniorer är därför en prioriterad grupp i kommunens kultur- och fritidsverksamhet.

I kommunen finns ett brett utbud av mötesplatser och aktiviteter för seniorer, både inom omsorgen och i samverkan med Botkyrkas föreningsliv. För seniorer som vill genomföra egna idéer eller föreingar som vill arrangera egna aktiviteter för seniorer finns möjligheten att söka stöd ur Kreativa fonden och Evenemangsbidrag. Varje år anordnar kultur- och fritidsförvaltningen tillsammans med civilsamhället en särskild seniorvecka med programpunkter som inspirerar till ny kunskap, aktivitet och kreativitet.

Aktuellt Hösten 2020

På grund av Coronapandemin är Botkyrka Seniorvecka 2020 tyvärr inställd.

Här kommer inom kort aktuella tips och information om alternativa aktiviteter i höst till exempel digitala aktiviteter och utomhusaktiviteter.

Senioraktiviteter runtom i Botkyrka

Tumba

PRO Botkyrka Finska

Expedition och verksamhetslokal öppen måndag och torsdag kl. 10-13.
Plats: Samaritvägen 12, Tumba, tel. 08-530 309 35
Hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (nytt fönster)

Seniorhuset

Seniorhuset är en viktig mötesplats för Botkyrkas seniorer. Här finns möjlighet att träffas, utbilda sig och och delta i olika evenemang.
Lokalerna är både trevliga och ändamålsenliga och det finns modern teknisk utrustning för möten och kurser. Lokalerna är även anpassade för rörelsehindrade.
I Seniorhuset samverkar de ideella föreningarna PRO Tumba, SeniorNet Botkyrka och SPF Seniorerna Botkyrka. Föreningarna arrangerar också gemensamma PUB-träffar med aktuella teman cirka gång i månaden.

Om PRO Tumba

Vi träffas regelbundet i månadsmöten, studiecirklar och erbjuder friskvård av olika slag, främst boule. Första fredagen i månaden mellan klockan 10-11.30 är det öppet hus med "gofika" till självkostnadspris. Även du som inte är medlem, är välkommen till en liten pratstund och kaffe med hembakat bröd. Läs mer på vår hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (nytt fönster).

Om SeniorNet Botkyrka

Vi anordnar kurser, cirklar, datorstuga och verkstad i Seniorhuset och har öppet hus i form av fredagsträffar på biblioteket i Tullinge och i ABF:s lokaler i Hallunda. Lär dig mer om datorer, smarta telefoner, plattor eller annan digital utrustning. Bli bättre på att kommunicera digitalt. Ställ frågor om både stora och små IT-problem. Hitta aktuella aktiviteter på vår hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (nytt fönster).

Om SPF Seniorerna Botkyrka

Vi har vår föreningslokal i Seniorhuset med kontor och plats för styrelsemöten, studiecirklar och andra möten. Månadsmöten och årsmöten som kräver större lokal hålls i Tumbascenens foajé på Utbildningsvägen 2A i Tumba. Hitta vad som är aktuellt hos oss på vår hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (nytt fönster).

Tumba GoIF

Senior Tumba GoIF, gruppträning och gymträning på dagtid i vår träningshall och gym i Storvreten.
Hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (nytt fönster)

Tumbascenen

Tumbascenen är en mötesplats och anordnar bland annat cafébio.
Plats: Utbildningsvägen 2, bara två minuters promenad från Tumba pendeltågsstation.
Aktuellt utbudlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du på hemsidan (nytt fönster).

Väntjänstföreningen i Botkyrka

Vill du ha stöd för att ta dig ut på äventyr, upplevelser eller vardagsbestyr på egen hand? Ring Väntjänstföreningen i Botkyrka.

Så här fungerar Väntjänsten

När du som uppdragsgivare (kund) ringt in din förfrågan förs uppdraget vidare av personen som sitter i Väntjänstens egen växel för dagen. Är du ute i god tid och har tur finns det en frivillig som har tid och möjlighet att tacka ja till just ditt uppdrag. Han eller hon ringer sedan till dig och ni två kommer överens om hur själva väntjänsten ska gå till – var ni ska träffas, eventuellt färdsätt osv.

Att anlita folk från Väntjänsten kostar ingenting. Däremot betalar du en medpassageraravgift på 20 kr som tas ut som extraavgift när och om du är i behov av och bokar färdtjänstresor.

De frivilliga som utför uppdragen har ID-handlingar som visar vilka de är.

Kontakt

Ring: 072-596 69 10 eller via kommunens växel, tel. 08-530 610 00 kl. 9-11 varje helgfri vardag (stängt under sommar och jul).
Plats: Samaritvägen 12, 147 41 Tumba

Vill du bli medlem och hjälpa till?

Då ska du ringa 072-596 69 10 helgfria vardagar mellan kl 9–11.

Grödinge

PRO Grödinge

Vi är en vital förening med i dagsläget 110 medlemmar, som tillsammans skapar en mötesplats för gemenskap, personlig utveckling, glädje och hälsa. Bland annat spelar vi boule på banorna i Malmtorp i Vårsta under sommarmånaderna. På vår hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du alla våra kommande aktiviteter (nytt fönster).

SPF Grödinge

Vi främjar pensionärernas sociala, ekonomiska intresse, studier, friskvård, kulturell verksamhet och god livskvalité. Hitta alla våra aktiviteter på vår hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (nytt fönster).
Plats: Sandavägen 36, Grödinge.

Tullinge

PRO Tullinge, Elgentorp

Elgentorp är en vacker byggnad i en sagolik trädgård från sekelskiftet 1800–1900 och säte för PRO Tullinge. Trädgården är öppen för alla att slå sig ner i och njutas av när som helst under hela veckan. Varje fredag kl. 11-13 under sommaren är det aktiviteter och café i trädgården. Vintertid ordnas olika aktiviteter öppna för alla. Du hittar aktuellt utbud på vår hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (nytt fönster).
Plats: Palettvägen 15, Tullinge.

Studiefrämjandet

Vi bjuder in till en ny mötesplats och scen med både musik och kunskap för Botkyrkas äldre.
Jämna veckor blir det konserter med bland annat storbandsmusik.
Tid: Onsdagar kl.15.30-17 (stängt under sommaren)
Plats: Restaurang Tullen, Römossevägen 25, Tullinge

Alby

Secondhandbutikens stickgrupp Botkyrka Pingstkyrka

Vi pratar, stickar, dricker kaffe, umgås, syr, skrattar, virkar, hittar nya vänner, broderar med mera. Butiken håller med garner till det vi tillverkar och skickar sedan iväg till behövande. Vill du göra något för eget bruk tar du med dig ditt eget material. Läs mer på vår hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (nytt fönster).

Tid: Onsdagar kl. 13-15, jämna veckor
Plats: Hantverkarvägen 2A 145 63 Norsborg

Hallunda och Norsborg

ABF-PRO-akademin

ABF-PRO-akademin i Botkyrka vill engagera och inspirera alla över 55 år, oavsett medlemskap, till kulturella och mångsidiga aktiviteter som författarbesök, kulturella dagsutflykter, debatter, samhällsengagemang och stick- och hantverkscaféer. Vårt aktuella utbud finns på vår hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (nytt fönster).
Tel: 08-530 363 00
Plats: ABF Botkyrka-Salem, Hallundavägen 26

Botkyrka kyrka

Året runt kan man lyssna på orgelkonsert i Botkyrka kyrka. Fri entré. Kaffeservering till självkostnadspris.
Tid: Torsdagar kl.12
Tel: 08-506 875 76
Plats: Botkyrka kyrka, S:t Botvids väg 27, Norsborg

Botkyrka Rackethall

I Rackethallen finns badminton, squash, tennis, pingis m m samt en välsorterad racketshop, café, dusch och bastu.
Plats: Botkyrka Rackethall, Humlevägen 3, Norsborg

Folkets hus Hallunda

Folkets hus Hallunda är en mötesplats och anordnar bland annat cafébio. Kommande aktiviteter finns på vår hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (nytt fönster).
Tel: 08-531 99 640
Plats: Borgvägen 1, Hallunda

Fredagsträffar med SeniorNet

Vi anordnar kurser, cirklar, datorstuga och verkstad i Seniorhuset och har öppet hus i form av fredagsträffar på biblioteket i Tullinge och i ABF:s lokaler i Hallunda. Lär dig mer om datorer, smarta telefoner, plattor eller annan digital utrustning. Bli bättre på att kommunicera digitalt. Ställ frågor om både stora och små IT-problem. Hitta aktuella aktiviteter på vår hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (nytt fönster).

Ljusets kyrka

Sy och hobby är kreativt och roligt! Brodera, sticka, gör decoupage, tillverka smycken med mera. Basar två gånger per år. Verksamheten är terminsbunden januari-maj, september-december.
Tid: Torsdagar kl. 13
Tel: 08-530 222 86
Plats: Ljusets kyrka, Tomtbergavägen 16, Hallunda

PRO Norra Botkyrka

Vi är en vital förening med i dagsläget 425 medlemmar, som tillsammans skapar en mötesplats för gemenskap, personlig utveckling, glädje och hälsa. Vi vill se till att livet som pensionär blir bättre och roligare med bland annat resor och bridge. Kommande aktiviteter hittar du på vår hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (nytt fönster).
Plats: Tomtbergavägen 4, Norsborg

Kontakt
Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 augusti 2020
Bibliotek & kultur