Störningsinformation:
Eldningsförbud i Stockholms län
Dölj meddelande

Mottagare 2013

Tio kreatörer har tilldelats projektbidrag från Botkyrka kommuns nya initiativ Kreativa Fonden. Fonden delar i år totalt ut 300 000 kronor. Intresset har varit stort och det har i pilotfasen inkommit hela 51 ansökningar.

Kreativa Fonden är ett pilotprojekt som ska göra Botkyrka kommun bättre på att möta och tillvarata kreativa idéer och initiativ från enskilda individer och organisationer i Botkyrka. Fonden beviljar medel till projekt som genom kreativt och/eller kulturellt nyskapande idéer bidrar till positiv samhällsutveckling i Botkyrka.

Kreativa Fonden har beviljat följande projekt:

Alt-F4

Föreningen The Gamerz tilldelas 45 000 kronor för att arrangera lanpartys och mötesplatser för elektronisk kultur och innovation i Botkyrka.

Kreativa fonden

Henrik Jelaca och Rasmus Storkamp. Foto: Björn Callius.

Hallunda Night Market

Sivanesen tilldelas 30 000 kronor för att arrangera en marknadsplats i Hallunda Folkets Hus med syfte att möjliggöra marknadsföring och försäljning för egenföretagare i Hallunda/Norsborg.

Kreativa fonden

Ranjith Sivanesen. Foto: Björn Callius

Njam! Matlabbet i Gula Villan

Provins Mat tilldelas 50 000 kronor för att arrangera matlabb/workshops om mat, miljö och entreprenörskap för barn och unga i Gula Villan i Subtopia.

Kreativa fonden

Josefin Uhnbom. Foto: Björn Callius

Sommarkollo Mode

Juliet Kizza tilldelas 30 000 kronor för att arrangera sommarkollo med fokus på mode, design och entreprenörskap för ungdomar i Botkyrka.

Kreativa fonden

Halema Dahie, Juliet Kizza och Hans Andrén. Foto: Björn Callius

Grannar kommer hem till dig

Föreningen Utbildningscenter Söder tilldelas 10 000 kronor för att prova konceptet ”Grannar kommer hem till dig” som syftar till att stärka den sociala sammanhållningen mellan grannar i Botkyrka.

Kreativa Fonden

Huseiyn Dagdelen​

Bok om aktiva kvinnor i Fittja

Shaklo Altieva tilldelas 25 000 kronor för framtagande av en intervju- och inspirationsbok med kvinnoförebilder i Fittja.

Kreativa fonden

Shaklo Altieva. Foto: Björn Callius.

Ikena

Leo Correia de Verdier tilldelas 25 000 kronor för Ikena – en interaktiv och deltagarfokuserad ritaulperformance för slagverkare, sångsolist, publikkör och liveelektronik.

Kreativa fonden

Green Revolution Festival

Föreningen Green Revolution tilldelas 10 000 kronor för genomförandet av Green Revolution Festival vid Gula Villan i Subtopia.

Kreativa fonden

Abdou Rahman Jeng och Neil Mornberg.

Visualisera det osynliga

ArtAgent tilldelas 50 000 kronor för genomförandet av det internationella projektet ”Visualisera det osynliga” som involverar barn och unga i Botkyrka för att utveckla, genomföra och undersöka platsspecifik konst.

Kreativa fonden

Helena Byström, Lott Alfreds, Anna Källblad och Charlotte Åberg. Foto: Björn Callius.

Face to Face

Liselott Sjöstedt tilldelas 25 000 kronor för Face to Face - en interaktiv föreställning och workshop med inslag av talkshow, teater, nycirkus, filosofisk friskvård och ansiktsgympa.

Kreativa fonden

Liselott Sjöstedt. Foto: Björn Callius.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 september 2017
Bibliotek & kultur