Störningsinformation:
Eldningsförbud i Stockholms län
Dölj meddelande

Mottagare 2014

Följande mottagare och projekt fick pengar ur Kreativa Fonden 2014.

Kreativa fonden 2014

Botkyrka kommun har fattat beslut om fördelningen av årets stöd ur Kreativa fonden Botkyrka. Totalt 500 000 kronor tilldelas 12 mottagare.

Mottagarna vill driva kreativa projekt som spänner över konst och kultur, sociala aktiviteter för unga, mobil odling, social hållbarhet och idrott. Majoriteten av de beviljade mottagarna är Botkyrkabor och/eller verksamma aktörer i Botkyrka.

Bland mottagarna finns bland andra Innana familjeförening i Norsborg som vill utsmycka Botkyrkas skogar med ugglor som lyser i mörkret, det nystartade initiativet Smarta Grodan i Tullinge som vill bekämpa matsvinnet i livsmedelsbutikerna via sociala medier och livesändning av IFK Tumba handbolls matcher på webben. Komikern Nisti Sterk har även tilldelats stöd för att lansera Sveriges första internationella komedifilmfestival.

Några korta fakta om årets ansökningar:

• Totalt inkom hela 88 ansökningar, en 70% ökning jämfört med pilotåret 2013.

• 60% av de sökande är bosatta och/eller verksamma i Botkyrka.

• 40% av de sökande är kvinnor.

• 45% av målgruppen för aktiviteterna i projekten berör barn och unga

• 45% av ansökningar kommer från föreningar, 30% privat, 15% företag

Läs beslutet i sin helhet genom att klicka på länken:"Beviljade projekt Kreativa fonden 2014" nedan.​

Kreativa Fonden startade 2013 och är ett initiativ som ska göra Botkyrka kommun bättre på att möta och tillvarata kreativa idéer från enskilda individer och organisationer i Botkyrka. Fonden beviljar medel till projekt som genom kreativt och/eller kulturellt nyskapande idéer bidrar till positiv samhällsutveckling i Botkyrka.

Kreativa Fonden 2014 har beviljat följande projekt:

TullCon 2

TullCon II

Spelföreningen Vita Älgen tilldelas 1 500 kronor för att arrangera TullCon II, ett rollspelskonvent i Tullinge med bordsrollspel och kringverksamheter som spelbutik och föreläsningar.

Friendly Hearts projekt bild

Fotograf: Privat Anders ​Lindholm​​

Friendly Hearts projekt

Friendly Hearts tilldelas 15 000 kronor för att genom microgärningar skapa gemenskap och minska utanförskapet och klyftorna i Botkyrka.

 

 

 

 

Generation gröna fingrar

Fotograf: Privat Katja Kautto

Generation gröna fingrar ”Från Jord till Mun”

Katja Kautto tilldelas 50 000 kr för att genomföra ett odlingsprojekt där grundskoleelever och pedagoger på ett lustfyllt och kreativt sätt utvecklar sitt miljötänk genom ökade kunskaper om ekologisk odling och hälsa.

 

Everland

Havets Riddare

Everland communications tilldelas 10 000 kronor för att ge fler ungdomar från Botkyrka möjlighet att uppleva sitt Stockholm från vattnet genom att skapa nya mötesplatser på Mälaren.

Reflexer i mörker

Reflexer i mörker - självlysande ugglor i Botkyrkas skogar

Inanna Familjeförening tilldelas 45 000 kronor för att med självlysande fåglar tillverkade av barn och ungdomar smycka Botkyrkas trädkronor och locka ut människor i skog och mark.

 

Komedifestival

Nisti Stêrk och Karin Rydholm​ Fotograf: Privat​​

Sveriges Internationella Komedifilmfestival

Sterk Production AB tilldelas 40 000 kronor för arrangera en specialvisning i Botkyrka under Sveriges första internationella komedifilmfestival.

 

Botkyrka badbuss

Botkyrka Badbuss​

Kulturföreningen bussfolket tilldelas 70 000 kronor för att erbjuda en badbuss till Brotorpsbadet för unga från Stockholm till Botkyrka där både resan dit och badupplevelsen blir långt utöver det vanliga.

FörordtHen

Fotograf: Nelle Swan: Talia Gallegos Fadda och Mari Carrasco

FörordtHen

Föreningen Freshest tilldelas 69 000 kronor för att genom streetdance med följande workshops och samtal lyfta frågor kring sexualitet, könsuttryck och könsidentitet bland unga vuxna.

 

Kammarmusikfestival

Fotograf: Johannes Liljeson Karolina Wärn Bråkenhielm och David Wärn​​

Kammarmusikfestival i Tumba Bruks Musiksalonger

Wärn & Bråk Musik AB tilldelas 50 000 kronor för att arrangera en kammarmusikfestival i Tumba bruks förvaltarbostad.

 

 

 

Smarta Grodan

Smarta Grodan

Smarta Grodan tilldelas 75 000 kronor för att skapa ett klimatsmart annonsforum för varor med ”kort datum” och därmed minska matsvinnet i Botkyrka.

ROTA

ROTA - Soprummet

ROTA tilldelas 25 000 kronor för att genom musik- och dansuppträdanden ta konsten till förskolan och skapa ett scenrum med barnen i deras egen miljö.

Webbsändningar

IFK Tumba Handboll tilldelas 50 000 kronor för att erbjuda allmänheten möjlighet att se Tumba Handbolls matcher på webben.


Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 november 2017
Bibliotek & kultur