Störningsinformation:
Eldningsförbud i Stockholms län / Fire Ban in Stockholm County
Dölj meddelande

Stipendiater 2005-2017

Stipendiater 2017

Stipendiater 2017


2017
Rojda Sekersöz
Rojda Sekersöz, delvis uppvuxen i Botkyrka, är en av Sveriges mest lovande filmregissörer och har slagit igenom stort under 2017 med långfilmsdebuten Dröm vidare. I filmen ger hon en röst till miljonprogrammens kvinnor, ett perspektiv som inte varit representerat tidigare på detta sätt i svensk film.

2016

Tumba Bruks Musiksalonger
Tumba Bruks Musiksalonger har sedan starten för två år sedan blivit ett mycket uppskattat och livaktigt inslag i Botkyrkas kulturliv. David Wärn och Carolina Wärn Bråkenhielm har med Musiksalongerna skapat en för Botkyrka ny verksamhet av högsta kvalité.

2015

Orten i Fokus - en förening som startade från noll och växte utifrån ett starkt engagemang och driv om att ändra bilden om sitt område. Idag arbetar Orten i Fokus med att nyansera bilden som finns av Botkyrka och håller i kulturella projekt för unga vuxna om identitet och demokrati.

2014

Ahmed Nuru Hussen - har ett stort och djupt engagemang för Alby, för Botkyrka och för sina medmänniskor som han omsätter i kultur, i film! Han tar i sitt filmskapande upp angelägna samhällsfrågor med stor kunskap.

2013

Botkyrka Teaterförening - Botkyrka Teaterförening har arrangerat teater för 1000-tals vuxna och barn. Styrelsen arbetar med lika stora delar kunskap och passion – och det ger resultat.

2012

Bröderna Zalazaar, Marcello, Hugo och Christian (Masse, Salla och Cheppe) - har de senaste åren varit involverade i och drivit flera framgångsrika musikprojekt. Bröderna Salazar lyfter kraften och talangen hos Botkyrkas ungdomar och har på så sätt gjort enastående insatser för Botkyrkas kulturliv.

2011

Magnus Byström - För sin gärning med att skapa sommarteater i Hågelbyparken och på så vis berika Botkyrka med ny kultur och nya upplevelser.

2010

Ida Burén – en Botkyrkabo som brinner för att förändra världen med kultur tillsammans med sina medmänniskor.

2008

Clowner Utan Gränser - Kulturella insatser, främst genom lekfullt arbete med barn i utsatta länder.
Anita Stigberg. Kulturhistoriskt arbete inom natur och kultur, främst genom att föra vidare Gösta Frohms arbete med Skogsmulle. Även kulturella insatser genom musik Slagsta Gille.

2007

Kjell Allinger. Kulturella och pedagogiska insatser, främst genom musikverksamhet för unga.
Gunnar Ståhl. Den siste pappersmästaren på Tumba Bruk som har fört vidare kunskapen om papperstillverkning.

2006

Magnus Åkerlind. Kulturella insatser, främst genom mångårigt berättande om Sturehofs slott och gustavianska 1700-talsslott.
Charles Njau. Konstnärskap, främst genom förening av tanzanisk och svensk tradition.

2005

Johan Helmersson och Peter Norén, Grödinge Antik & Design. Kulturella insatser, främst genom bevarande av hantverkstradition i keramikmuseum.
Slagsta Gille. Kulturella insatser, främst genom skriften ”Slagsta skärvor ur Slagstas liv, seder och bruk”. Skriften levandegör kommunens arbetar- och industrihistoria.
Siv Norén och Gösta Olfsson, hederomnämnande. Kulturella insatser, främst genom Botkyrka Teaterförening och Botkyrka Publikförening.

Pristagare barn-och ungdomskulturpris 2005-2017

2017

Mattias Jin
2016
Sauda Luzze
Pontus Ahlbäck
2015
Jan Wåhleman
2014
Joline Granath
Gabriella Sjögren
2013
Cirkör in the Hoods
2012
Ewa Jacquet
2011
Föreningen Fanzingo
2010
Yvonne Keskiaho
2009
Malin Palo
Magnus Nylund
2008
Jesper Nikolajeff
Bayram Uludag
2007
Alby Fejm
Botkyrka konståkningsklubb
Brunna gymnasiesärskola
2006
Inget pris delades ut.

2005

Bethnahrin Kulturförening
Botkyrka mediecenter

 

 

 

 

 

 


Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 januari 2018
Bibliotek & kultur