Stäng meddelande

Planerar din förening ett publikt evenemang men saknar pengar? Då kan din förening eller studieförbund söka evenemangsbidrag!


Som förening kan du söka evenemangsbidrag för publik verksamhet som är tillfälliga eller återkommande. För att få stöd ska evenemanget vara öppet för alla och genomföras under aktuell kalenderår.

Med evenemang menas en aktivitet med omfattande planering och marknadsföring som når en bred allmänhet och som genomförs på en offentlig plats. Ett evenemang kan vara mindre eller större, och till exempel vara:

  • Festivaler
  • Föreställningar
  • Föreläsningar
  • Kulturdagar 

Evenemangsbidrag ges inte till ordinarie verksamhet, cuper, turneringar eller annan tävlingsverksamhet. Här kan du läsa mer om riktlinjerna.

 

Vem kan söka Evenemangsbidrag?

Evenemangsbidrag är öppet att söka för alla föreningar som uppfyller de allmänna villkoren för föreningsbidrag samt för studieförbund.
Bidragsreglerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hur söker jag?

Ansökan om evenemangsbidrag kan göras löpande under året digitalt direkt i InterbookGO.Det är även i InterbookGO som du bifogar obligatoriska dokument och uppdaterar föreningsuppgifter.

För evenemangs om ska ske under juni, juli och augusti vill vi ha din ansökan innan 31 maj.

Det kan vara bra att förbereda sig innan ansökningen påbörjas. Du behöver ha en hel del information om föreningen och olika dokument redo att bifogas.

Ansök om evenemangsbidraglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Evenemanget ska redovisas senast 2 månader efter genomförandet via vår
E-tjänst Evenemangsbidrag-redovisninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt
Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 april 2019
Bibliotek & kultur