Störningsinformation:
Problem med felanmälan via app
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Senaste nytt

Dessa tre projekt har beviljats stöd i den senaste omgången av Kreativa fonden.

Den 24 januari 2020 fick tre sökande beskedet att deras ansökningar har beviljats av kultur- och fritidsförvaltningen i Botkyrka. Totalt fördelas 122 000 kronor i den första fördelningsomgången av årets fyra.

Konkurrensen var stor med 13 inkomna ansökningar som berörde både idrott, kultur och utbildningsområdet. Den geografiska spridningen bland ansökningarna var ovanligt stor i denna omgång. De sökande har kunnat ansöka om belopp mellan 10 000 kronor upp till 75 000 kronor per projekt. Ansökningsperioden var mellan den 11 november 2019-27 januari 2020. Totalt ansökt belopp uppgår till 846 080 kronor.

Kort information om mottagarna och projekten

Ett slag för Botkyrka

För att möta barns behov av rörelse och motverka psykisk ohälsa vill föreningen erbjuda kostnadsfri kampssportsträning i kombination med stärkande samtal. Projektet görs i samarbete med Rikstens hjärta och Rikstens skolas trygghetsteam.
Mottagare: Tullinge Muay Thai thaiboxningsförening
Beviljat belopp: 50 000 kronor
Uppfyller följande kriterium: Projektet är nyskapande eller genomför aktiviteter på ett nytt sätt i Botkyrka.

Interrupted fantasies

Hiba är en kreativ ung människa som enligt henne ”kan skapa mycket av ingenting”. Hennes idé är att producera och släppa av ett egenproducerat album. Inom ramen för projektet vill hon arrangera två performances kopplat till sitt album tillsammans med unga kvinnor och icke-binära från Botkyrka.
Mottagare: Hiba
Beviljat belopp: 30 000 kronor
Uppfyller följande kriterium: Projektet skapar delaktighet genom att publik, deltagare och samarbetspartners tydligt är involverade i planeringen och genomförandet av projektet.

Utomhusbio

Tillsammans med en ungdomsgrupp från Vårsta och övriga Grödinge arrangerar församlingen utomhusbio för att möjliggöra fler roliga evenemang i området och locka fler Botkyrkabor att upptäcka en annan del av kommunen.
Mottagare: Grödinge församling
Beviljat belopp: 42 000 kronor
Uppfyller följande kriterium: Projektet skapar delaktighet genom att publik, deltagare och samarbetspartners tydligt är involverade i planeringen och genomförandet av projektet.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 februari 2020
Bibliotek & kultur