Störningsinformation:
Akut vattenläcka på Vallinvägen 7-15 i Tumba
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Senaste nytt

Ortens bästa FIFA spelare och kodkupor för barn - detta är de fyra projekt som nu har fått stöd ur Kreativa Fonden.

Den 6 decemberhar kultur- och fritidsförvaltningen i Botkyrka beslutat att fördela 101 000 kronor ur Kreativa fonden till fyra mottagare i fördelningsomgång fyra av fyra.

Konkurrensen var stor med 11 inkomna ansökningar i denna omgång. Ansökningarna berörde både idrott, kultur och utbildning. De sökande har kunnat ansöka om belopp mellan 10 000 kronor upp till 75 000 kronor per projekt. Ansökningsperioden var mellan den 10 september-11 november 2019. Totalt sökt belopp uppgår till 603 360 kronor.

Kort information om mottagarna och projekten

Alla kan koda!

Mottagare: Kodcentrum
Projektaktivitet: För att väcka intresset för programmering och digitalt skapande bland barn och unga i Norsborg arrangerar föreningen ett barnhack för att därefter etablera en kodkupa.
Tidsperiod: januari-juni 2020
Plats: Norsborg
Beviljat belopp: 20 000 kronor

A/S Sportfritids 2020

Mottagare: Arameisk/syrianska föreningen (Abbe Inci)
Projektaktivitet: Med Sportfritids får barn och unga i åldrarna 6–12 år prova på olika aktiviteter inom idrott och kultur. Aktiviteterna kommer att göras i samarbete med kultur- och idrottsföreningar i kommunen. Projektet hoppas därmed kunna agera som en länk mellan barn som får upp ögonen för en aktivitet och vill fortsätta med den och befintliga verksamheter och föreningar i kommunen.
Tidsperiod: januari-maj 2020
Plats: Hallunda
Stödbelopp: 19 000 kronor

Cocoon Forest

Mottagare: Matleena Laine
Projektaktivitet: ”Cocoon Forest” är ett cirkusinspirerat rum bestående av kokonger däri en workshop hålls med deltagarna. Målgruppen för workshopen är barn med särskilda behov. Inom ramen för projektet ska två besök i Botkyrkas särskolor göras. 
Tidsperiod: januari-maj 2020
Plats: Alby, Tumba
Beviljat belopp: 42 000 kronor

Ortens bästa FIFA spelare

Mottagare: Albyrådet
Projektaktivitet: Inom ramen för ansökan arrangerar Albyrådet en deltävling till den regionala tävlingen Ortens bästa FIFA spelare. Vinnarna av deltävlingen går vidare till finalen och möter spelare från andra förorter i Stockholm.
Tidsperiod: januari 2020
Plats: Alby
Beviljat belopp: 20 000 kronor

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 december 2019
Bibliotek & kultur