Stäng meddelande

Botkyrkas idrottsstipendium och Botkyrkas Stjärnor

Vem kan söka eller nominera? Stipendierna delas ut till de som utmärkt sig och som är verksamma inom kultur- och idrottsrörelser i Botkyrka. Här kan du läsa om kriterierna för Botkyrkas idrottstipendium och Botkyrkas stjärnor.

Vi är Botkyrka Hågelbyparken 2017

Botkyrka idrottsstipendiums kriterier

Botkyrka idrottsstipendium har delats ut sedan 2010. Stipendiet går till personer eller föreningar vars insatser haft, eller bedöms få, betydelse för Botkyrka kommun.
Stipendiet kan också delas ut till personer eller föreningar för pågående eller planerat arbete inom idrotten. Totalt 30 000 kr delas ut.

Botkyrkas stjärnors kriterier

Botkyrkas unga idrottare

Priset delas ut till 2 personer. En person  som har visat prov på stora prestationer inom sin idrott utifrån befintliga förutsättningar. Här räknas inte enbart resultatet utan även det personliga engagemanget och drivet.

Årets lirare

En person inom föreningslivet som inte nödvändigtvis är bäst på plan eller i laget. Utan en person som har överträffat sig själv och sin tränares förväntningar. Årets lirare verkar i Sven Tumbas anda och sprider glädje, gemenskap och en positiv attityd i sin idrottsutövning – till både åskådare, motståndare och lagkamrater.

Botkyrkas eldsjäl

En person inom föreningslivet som genom sitt engagemang har skapat samhälleliga/sociala förändringar som gynnat flera personer.

Botkyrkas ledare

En person inom föreningslivet som har utmärkt sig som ledare genom sin förmåga att leda, inspirera och motivera andra, både genom motgångar och framgångar.

Botkyrkas kreativa föreningsentreprenör

En förening/person inom föreningslivet som genom sina kreativa handlingar har utvecklat verksamheten på ett nyskapande sätt.

Alla som utses till en av Botkyrkas stjärnor får 5 000 kr var.

Ansök eller nominerar genom vår E-tjänst - Stipendier och Botkyrkas stjärnorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Stipendiena delas ut till de som utmärkt sig och som är verksamma inom kultur- och idrottsrörelser i Botkyrka. Du kan söka stipendiet när som helst på året. Utdelning sker i samband med kultur- och idrottsfesten Vi är Botkyrka i augusti varje år.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 februari 2019
Bibliotek & kultur