Stäng meddelande

Botkyrkas idrotts- och kulturstipendium och barn- och ungdomskulturpris

Vem ska få årets stipendier? Var med och sök själv eller föreslå personer! Stipendierna delas ut till de som utmärkt sig och som är verksamma inom kultur- och idrottsrörelser i Botkyrka. Juryn består av konstrådet från kultur- och fritidsnämnden som utser vinnarna baserat på nomineringarna som kommit in.

Stipendierna 2020

Årets nomineringsperiod är slut. Prisutdelningen sker i samband med Vi är Botkyrka-festivalen i Hågelby i slutet av augusti.

Botkyrkas barn- och ungdomskulturpris

Barn- och ungdomskulturpriset på 10 000 kronor delas ut till en person (barn eller vuxen) eller grupp som har gjorts värdefulla, inspirerande eller något utöver det vanliga insatser på kulturområdet som har haft eller ska ha stor betydelse för barn och/eller ungdomar i Botkyrka.

”Jag tror på vår generation och jag vet att vi kommer att lyckas!” Orden är Gülses. Gülse Capan har, sedan hon var liten, varit med i flera projekt för att göra Alby till en bättre plats och visa den goda sidan av Alby. Hon har tillsammans med vänner arbetat fram ungdomsfestivalen This is Alby och engagerat sig i ”Höj din röst Norra B” för att höja valdeltagandet i området. Gülse är även studiecoach och tränare för yngre barn därför att hon vill se andra ungdomar i Botkyrka lyckas.

Motivering för 2019 års pristagare, Gülse Capan

Botkyrkas idrottsstipendium

Botkyrka idrottsstipendium på 30 000 kronor delas ut till personer eller föreningar som har gjort eller kommer göra värdefulla insatser inom idrotten för Botkyrkas invånare.

Falcaos futsal damer har dominerat på damsidan i den växande sporten futsal i flera år. I mars 2019 vann de SM-guld för andra året i rad genom att besegra Umeå IK i finalen inför ett fullsatt Botkyrkahallen. Flera av spelarna från laget är även uttagna i det svenska futsal damlandslaget. Vid sidan av de sportsliga framgångarna är spelarna i Falcao futsal Club förebilder genom att stimulera unga tjejer i att börja spela futsal, genom att delta som ledare i Samba Cup, där över hundra tjejer från Fittja/Alby/Hallunda/Norsborg deltar varje år. Zeynep, Isabella, Amanda, Sarah, Maria, Sandra, Elin, Sibel, Nazanin, Susan, Daniela, Diala och ledarna Luciano, Jonathan, Sirin, Janne – ni är fina representanter för idrotten i Botkyrka och ni är värda att uppmärksammas.

Motivering för 2019 års mottagare, Falcao Futsal damer

Botkyrkas kulturstipendium

Botkyrka kulturstipendium på 30 000 kronor går till en person eller grupp som har gjort eller kommer göra värdefulla insatser inom kultur för kommunens invånare. Prispengarna kan även användas som ett arbets- eller projektstipendium för pågående eller planerat arbete.

Edin Jusuframic är idag en av Sveriges populäraste dansare, ofta anlitad av landets främsta koreografer till olika scenproduktioner. Från ungdomsåren i Alby har resan gått genom Complete Dance Crew, roller i koreograf Benke Rydmans uppmärksammade föreställningar, utmärkelser som Årets Mellodansare och nu senast som koreograf med den första egna koreografin med premiär på Hangaren Subtopia i Alby. Platsen valdes med omsorg. Edin är en varm glädjespridare och hans personliga dansresa är en inspirerande förebild för unga i Botkyrka.

Motivering för 2019 års mottagare, Edin Jusuframic.

Vem blir 2020 års mottagare? Det bestämmer du!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 mars 2020
Bibliotek & kultur