Stäng meddelande

Botkyrkas kultur- och idrottsstipendier

Vem ska få årets stipendier? Det bestämmer du! Stipendierna delas ut till de som utmärkt sig och som är verksamma inom kultur- och idrottsområdet i Botkyrka. Juryn består av konstrådet från kultur- och fritidsnämnden som utser vinnarna baserat på nomineringarna som kommit in.

Stipendierna 2020

Varmt och stort grattis till årets stipendiater!

  • Botkyrkas barn- och ungdomskulturpris går till Viktor Pihl
  • Botkyrkas idrottsstipendium går till Tullinge Gymnastikförening
  • Botkyrkas kulturstipendium går till Mats Blomberg

Prisceremomin äger vanligtvis rum på den årliga familjefestivalen Vi är Botkyrka i Hågelbyparken i slutet av augusti. Men med anledning av coronaviruset är festivalen inställd och därför skjuts ceremonin fram till senare i höst. När och var meddelas senare.

Botkyrkas barn- och ungdomskulturpris

Barn- och ungdomskulturpriset på 10 000 kronor delas ut till en person eller grupp som har gjorts värdefulla, inspirerande eller något utöver det vanliga insatser på kulturområdet som har haft eller ska ha stor betydelse för barn och/eller ungdomar i Botkyrka.

Viktor Pihl är musiker och musikstuderande. Viktor har ett genuint intresse för komposition av avancerade klassiska stycken samt jazzarrangemang. Han visar upp stor musikalitet och kreativitet samt är en förebild för andra ungdomar i samma ålder, såväl musikaliskt som socialt då han gärna hjälper andra unga att inse, förstå och utveckla sin egen musikaliska förmåga. [...]

Viktor Pihl får Botkyrka kommuns barn- och ungdomskulturpris 2020 för att han på ett inkluderande och generöst sätt sprider musikaliskt engagemang. Viktor visar upp mycket stor musikalitet och är en inspirerande förebild för andra unga.

Motivering för 2020 års pristagare, Viktor Pihl.

Botkyrkas idrottsstipendium

Botkyrka idrottsstipendium på 30 000 kronor delas ut till personer eller föreningar som har gjort eller kommer göra värdefulla insatser inom idrotten för Botkyrkas invånare.

Tullinge Gymnastikförening aktiverar massor med barn och ungdomar - även en del vuxna. I verksamheten erbjuder föreningen något för alla. På senare år har föreningen utökat med grupper för nybörjare i äldre åldrar vilket är unikt. I många sporter är det svårt att komma in som nybörjare i äldre åldrar. Tullinge Gymnastikförening har en stark gemenskap där de äldre ungdomarna leder och peppar de yngre. Eldsjälen och ordförande, Annika Frisk, är alltid med och ordnar och organiserar så att gymnasterna får träningstider, chans att tävla och leder grupper där det behövs.

Motivering för 2020 års mottagare, Tullinge gymnastikförening.

Botkyrkas kulturstipendium

Botkyrka kulturstipendium på 30 000 kronor går till en person eller grupp som har gjort eller kommer göra värdefulla insatser inom kultur för kommunens invånare. Prispengarna kan även användas som ett arbets- eller projektstipendium för pågående eller planerat arbete.

Mats Blomberg är sedan flera decennier en mycket välkänd och uppskattad kulturpersonlighet i Botkyrka. Han är och har varit aktiv som revyartist, regissör, manusförfattare, arrangör, programvärd och konferencier. [...]

Mats Blomberg får Botkyrka kommuns kulturstipendium 2020 för att han med stort kunnande och brinnande engagemang under lång tid främjat och lyft scenkonsten i Botkyrka. Mats har förmågan att beröra, han sprider glädje, värme, humor och allvar i allt han gör.

Motivering för 2020 års mottagare, Mats Blomberg.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 maj 2020
Bibliotek & kultur