Störningsinformation:
Fortsatt hög vattenförbrukning
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Energi- och klimatrådgivning

Den kommunala energi- och klimatrådgivningen ger kostnadsfri och opartisk rådgivning till enskilda medborgare men även till organisationer, som exempelvis bostadsrättsföreningar, och till små och medelstora företag.

Lampor i ett tak

Fotograf: Energi- och klimatrådgivningen

Du kan fråga om uppvärmningssystem, olika energikällor, husets klimatskal (dörrar, isolering etc.), produkter inom energiområdet, energiförbrukning och om energibesparingar. Du kan också få information om olika typer av bidrag och om vilka regler som gäller inom området. Kontakta kommunens energi- och klimatrådgivare för rådgivning eller för att boka ett möte.Besök gärna också Energi- och klimatrådgivningens webbplats där du hittar utförlig information och svar på de vanligaste energifrågorna. Även Energimyndigheten har bra information på sin webbplats.

Frågor om elavtal, elpriser och olika elleverantörer​

Kontakta i första hand Konsumenternas Energimarknadssbyrå. Vill du hitta alla aktuella avtal och priser på marknaden kan du titta på Elpriskollen hos Energimarknadsinspektionen, se länk till höger.

Elnät och fjärrvärme

Elnätet i Botkyrka ägs av Vattenfall och fjärrvärmenätet ägs av Södertörns Fjärrvärme.

Få koll på hemmets energianvändning med Energikalkylen

Hur energismart är ditt hem egentligen? Genom att använda Energikalkylen kan du som bor i villa eller lägenhet få koll på hur mycket energi hemmet använder och få förslag på åtgärder som kan göra det mer energismart. Under Läs mer hittar du länk till Energikalkylen.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 mars 2018
Bo & bygga