Stäng meddelande

Rådgivning

Om du ska söka bygglov och känner dig lite osäker på till exempel vilka handlingar du behöver är det bra om du först träffar en handläggare för rådgivning.

Använda e-tjänsten för att boka tid för rådgivninglänk till annan webbplats eller ringa kommunens medborgarcenter på 530 610 00. Rådgivningen tar en halvtimme. Mötet sker oftast på måndagar.

Företag kan kontakta näringlivscenter. Läs mer om detta under "information för företag" genom att följa länken nedan under "Relaterade länkar".

Det vi behöver veta när du bokar är:

  • Vilken fastighetsbeteckning det gäller. Fastighetsbeteckningen kan du hitta på kommunens webbkarta. I högermarginalen finns en länk till webbkartan så att du kan leta reda på din fastighetsbeteckning. Du kan söka på din adress genom att skriva vägnamnet i sökrutan "Var" till vänster på kartan.
  • Namn och telefonnummer till dig som ska komma på besöket. Det behöver vi veta för att kunna kontakta dig till exempel om det skulle vara något som är oklart.
  • En kort beskrivning om vad det är som du söker bygglovet för.

Syftet med rådgivningen

Rådgivningen har vi för att hjälpa dig med t ex vilka handlingar som krävs för ditt ärende. En annan poäng är att du som söker ska kunna få information så tidigt och korrekt som möjligt och förbereda dig inför bygglovprocessen.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 januari 2020
Bo & bygga