Störningsinformation:
Störningar i e-tjänsten för bygglov 30 januari
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Fittjahöjden

­­Nu börjar upprustningen av Fittjahöjden. Upprustningen innebär att parkens delar ska byggas ihop till en helhet så att den blir mer sammanhållen, attraktiv, trygg och tillgänglig.

Under våren 2019 startas upprustningen av Fittjahöjden. Upprustningen kommer att pågå under 2019 och fram till sommaren 2020. Parkens aktivitetsytor kommer att vara inhägnade och byggtrafik kommer att förekomma under byggtiden. Vi ber er att ha förståelse med eventuella störningar. Botkyrka kommun har anlitat Greens Anläggnings AB för att utföra markentreprenaden.

Detta ska hända med Fittjahöjden

Upprustningen baseras på ett program som togs fram dialog med medborgare i Fittja under 2017. Landskapsarkitekter har nu formgivit parken efter önskemålen i programmet. Parken kommer att få utökade lekfunktioner, scen, möjlighet att lyssna och spela musik,  mötesplatser, sport. Alla entréer till parken ska rustas upp för att vara inbjudande och trygga och belysningen förbättras i hela parken. Konstnären Mandana Moghaddam arbetar med ett konstverk som ska placeras i parken.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 mars 2019
Bo & bygga