Störningsinformation:
Eldtomta strand är utan vatten
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Områdesutveckling

Norsborg

Bredare trottoarer, farthinder, bilfri entré till Musikhuset och trivsammare gångvägar är några av åtgärderna som har för att skapa trivsel och trygghet i Norsborg.

Platsen runt fritidsgården Musikhuset har i trygghetsvandringar, i dialog med barn och unga samt i dialogforum utpekats som otrygg och trafikfarlig. Satsningen som görs nu resulterar i att ingången till Musikhuset blir fri från trafik, trottoarerna breddas och hastigheten framför skolan och fritidsgården blir lägre. Dessutom renoveras viadukten under Tomtbergavägen.

Ombyggnaden runt Musikhuset snart klar

Ombyggnationen runt fritidsgården Musikhuset som påbörjades i juni är snart klar. Ungdomarna har fått en trivsam uteplats där det tidigare körde bilar och säkrare gångväg till och från fritidsgården och skolan. Lite finjustering kvarstår, bland annat ska fasaden få nya skyltar.

Renovering av viadukt ger utställningsyta

Renoveringen av viadukten under Hundhamravägen påbörjas inom kort. Ljussättningen i tunneln kommer att bli bättre. Dessutom kommer det i delar av väggarna byggas montrar med plats för utställningar. Du har nu möjlighet att komma med förslag på vad du vill se i montrarna.

Har du eller din förening ett budskap ni vill nå ut med? Är du en konstnär som vill visa ditt arbete i området? Känner du någon som du tycker ska uppmärksammas?

Föreningar, privatpersoner, skolor och andra verksamheter i området är välkomna att skicka in förslag på vad man vill se i montrarna. Skicka förslaget senast den 30 november till:

Botkyrka kommun
Områdesutveckling – Hallunda medborgarkontor
147 85 Tumba

Eller mejla: Tomaj.Keyvani@botkyrka.se

Om projektet

Projektet är en del av kommunstyrelsens beslut, där fyra miljoner kronor avsattes till områdesgruppen i Hallunda-Norsborg för trygghetsskapande och stadsutvecklande insatser.

Kontakt
Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 oktober 2017
Bo & bygga