Störningsinformation:
Eldtomta strand är utan vatten
Dölj meddelande

Vattenmätare

Vattenmätaren visar hur mycket vatten du använder i fastigheten.

Vattenmätaren får du av kommunen. Som fastighetsägare läser du själv av din vattenmätare regelbundet. För att få en så jämn fakturering som möjligt, är det bäst om du läser av den minst en gång om året. Vattenmätarens nummer står inristat på kanten.

De vanligaste vattenmätarna är de som finns i villor. Villamätarna byts ut var 10:e år. Större vattenmätare finns i flerfamiljsbostäder och industrier och byts ut var 5:e år. Det är viktigt att tänka på är att vattenmätaren alltid ska vara placerad så att den är lätt att komma åt.

För mer information om vattenmätaren läs broschyren, under Läs mer, här till höger. till höger finns också information om den nya vattenmätaren.

Ny vattenmätare

Ny vattenmätare

Äldre vattenmätare

Äldre vattenmätare

Kommunens ansvar

Det är kommunens uppgift att installera, flytta, byta ut och sköta servicen av din vattenmätare. Botkyrka Kommun ansvarar endast för vattenmätaren.

Ditt ansvar

Som fastighetsägare ansvarar du för kranar och ventiler och reparerar dem vid behov. När du flyttar ska du skicka in en blankett där du fyllt i ställningen på vattenmätaren. Blanketten ska vara underskriven av både dig och den nya ägaren som gemensamt ska godkänna mätarställningen.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 juli 2017
Bo & bygga