Öppna mobilmenyn

Gör allt du kan för att stoppa smittan

Just nu ökar smittspridningen av coronaviruset igen i region Stockholm. Tillsammans behöver vi hjälpas åt för att minska spridningen av viruset.

Botkyrka kommun följer utvecklingen noggrant och gör allt vi kan för att stoppa smittspridningen. Du som bor här har en nyckelroll i detta! Tack för att du hjälper till och räddar liv!

Särskilda råd för äldre tas bort

Folkhälsomyndigheten har avskaffat de särskilda rekommendationerna för personer som är 70 år eller äldre som har gällt sedan i april. Alla personer i Sverige omfattas nu av samma allmänna råd.

Folkhälsomyndighetens information om de nya rekommendationerna

Corona tar inte höstlov

Pandemin har pågått i över ett halvår och det kan kännas påfrestande att hålla ut så länge. Men det är viktigt att fortsätta följa rekommendationerna om vi ska lyckas med att hålla smittan nere.

Också du som är ung har en viktig roll. Umgås gärna med dina vänner, men avstå från fester och andra sammanhang där många samlas i trånga lokaler. Nu under höstlovet arrangeras många aktiviteter i Botkyrka för barn och unga. På vår höstlovssida får du reda på allt som händer för barn och unga i Botkyrka.

Nu gäller hemisolering vid coronasmitta

Personer som bor tillsammans med någon som konstaterats vara smittad av covid-19, ska betraktas som möjliga sjukdomsfall och hemisoleras. Folkhälsomyndigheten beslutade denna rekommendation den 1 oktober.

Barn som går i förskola, grundskola eller gymnasiesärskola får fortsätta gå till sina skolor som vanligt även om de bor med någon som har covid-19. Förutsättningen är att de själva är friska.

Region Stockholm ger dig råd vid hemisolering

Undvik kollektivtrafiken om du kan

Kollektivtrafiken i Botkyrka är just nu belastad. Vi behöver alla hitta alternativa färdsätt så att endast de som verkligen måste åka kollektivt kan göra det utan trängsel.

Håll ut i kollektrivtrafiken i höst - SL har sammanställt sina råd

Här kan du få mer information

Se krisinformation.se för samlad information från ansvariga myndigheter.

About corona in other languages at 1177 Vårdguiden.

Har du frågor om Corona? Ring det nationella informationsnumret: 113 13

Här hittar du tillgänglighetsanpassad information om Corona (teckenspråk, syntolkning, bildstöd med mera).

Senast uppdaterad: 26 oktober 2020