Öppna mobilmenyn

Anpassningar inom kultur- och fritidsverksamhet

Vi öppnar mer verksamhet 25 januari

Flera av kommunens verksamheter inom kultur och fritid öppnar upp i och med Regeringens besked om att idrotts-, fritids-, och kulturaktiviteter för barn och unga födda 2005 och senare, både utomhus som inomhus, ska undantas från att stänga ner icke nödvändig verksamhet.

Badhusen

Badhusen är stängda för allmänheten men öppnar för skolor och föreningar 25 januari, för barn födda 2005 eller senare. Läs mer om badhusen

Bibliotek

Biblioteken öppnar med begränsad service 25 januari. Mer information finns på bibliotekens webbplats. Aktuell information för biblioteken

Fritidsverksamhet

Fritidsklubbar för barn 10-12 år håller fortsatt öppet. För den verksamheten har vi omsorgsansvar och den sker i direkt anslutning till skoldagen.

Vi planerar att öppna fritidsgårdar för åldern 12-16 år. Vi ser över hur vi kan öppna på ett säkert sätt. Under tiden har fritidsgårdarna digitala aktiviteter, se botkyrka.se/ung.

Kultur- och fritidsverksamhet för unga 16-19 år håller stängt på Albys hjärta men arrangerar digitala aktiviteter. Se ung1619botkyrka på instagram och facebook.

Idrottsanläggningar

Idrottsanläggningar inomhus/utomhus och konstgräsplaner öppnar för aktiviteter för barn födda 2005 eller senare.

Idrottsanläggningarna utomhus öppnar även för personer födda 2004 eller tidigare. Vi öppnar två extra planer för vinterunderhåll, Alby IP och Storvretens IP.

Allmänhetens tider för skridskor och bordtennis är fortsatt inställda.

Observera:

  • Ett maxantal personer får vistas i varje lokal inomhus för att följa pandemilagen.
  • Ingen publik eller medföljare tillåts på anläggningarna.
  • Inget ombyte, dusch eller samlingar får ske i omklädningsrummen. De hålls endast öppna för att säkerställa god tillgång till wc och rinnande vatten.
  • I utomhus idrottsanläggningar gäller Folkhälsomyndighetens nationella allmänna råd för att minska smittspridning.

Läs mer om regler för idrottsanläggningarna.

Konsthall

Konsthallen är stängd. På Botkyrka konsthalls youtube-kanal kan du se konstnärer visa upp sina verk, få pysseltips och se videoverk.

Kulturskolan

Kulturskolan planerar att gå tillbaka till undervisning i sina lokaler för barn födda 2005 eller senare.

När kommer att variera för olika ämnen och vi ser över hur vi kan göra det på ett säkert sätt. Kulturskolans undervisning på skoltid fortsätter enligt överenskommelse med skolorna.

Mötesplatser för seniorer

Mötesplats Tumba och och Mötesplats Grödinge håller stängt tills vidare.

Rackethall

Rackethallen är stängd för allmänheten tills vidare men öppnar för skolor och föreningar 25 januari, för barn födda 2005 eller senare. Läs mer på rackethallen.Senast uppdaterad:

Senast uppdaterad: