Öppna mobilmenyn

Anpassningar inom kultur- och fritidsverksamhet

Våra kultur- och fritidsverksmaheter är öppna eller öppnar upp i och med att restriktionerna släpper.

Badhusen

Badhusen är öppna för allmänheten.

Läs mer om badhusen

Bibliotek

Biblioteken öppnar med ordinarie öppettider från 1 oktober.

Tumba bibliotek, som byggs om, håller stängt under oktober månad. Nyöppnar med utökade öppettider måndagen den 1 november. Biblioteket, Fritidsbanken, Medborgarcenter och Xet-museet med Botkyrka konsthall har flyttat ihop i gemensamma lokaler på Tumba torg. Lördagen den 30 oktober kl. 12-15 inviger vi din nya mötesplats.

Vårsta bibliotek har tillsvidare Meröppet måndag till fredag kl. 8-14 och är bemannat med personal tisdagar kl. 10-14.

Mer information finns på bibilotekens webbplats.

Fritidsverksamhet

Fritidsklubbar och fritidsgårdar är öppna men kan stängas om skolor stänger på grund av smittspridning.

Se fritidsklubbarnas och fritidsgårdarnas konton i sociala medier för mer information om vad som gäller för varje klubb eller gård.

Kultur- och fritidsverksamhet för unga 16-19 är öppen på Albys fritidsgård. Se ung1619botkyrka på instagram och facebook.

Idrottsanläggningar

Idrottsanläggningarna är öppna för alla med öppna omklädningsrum, dusch och bastu. Även allmänhetens åkning i våra ishallar öppnar upp som planerat.

Deltagartaken för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september. Föreningar är fortfarande ansvariga för att det inte uppstår trängsel vid arrangemang såsom matcher, cuper och andra event.

Folkhälsomyndighetens rekommendation om att undvika trängsel, tvätta händer och stanna hemma om man har symptom gäller fortfarande.


Konsthall

Botkyrka konsthall öppnar 9 oktober i samband med vernissage av den nya utställningen Jangal - om skogens magi. Fram tills dess finns möjlighet att måla utomhus och delta i öppen ateljé. Se på Botkyrka Konsthalls webbplats för mer information.

Botkyrka konsthalls youtube-kanal kan du se konstnärer visa upp sina verk, få pysseltips och se videoverk.

Kulturskolan

Kulturskolans undervisning sker på plats i lokalerna.

Mötesplatser för seniorer

Mötesplats Tumba och och Mötesplats Grödinge återöppnar den 1 september (Tumba) och den 6 september (Grödinge), med ett begränsat antal besökare i lokalerna för att kunna hålla avstånd och minska risken för smittspridning.

Rackethall

Rackethallen är öppen för allmänheten med renoverade squash- och tennisbanor och nybyggda padelbanor. Läs mer på rackethallen.


Senast uppdaterad:

Hitta på sidan