Öppna mobilmenyn

Hjälp och stöd

Här samlar vi information till dig som behöver hjälp eller stöd under coronakrisen. Allt från att vilja ha någon att prata med, till läxhjälp eller hjälp med att handla.

Stöd för dig som är äldre

Hjälp med mathandling

Nu kan du få hjälp med att handla mat och receptfria mediciner. Är du över 70 år och måste stanna hemma för att skydda dig mot coronaviruset? Tillsammans med Hela Människan ser vi till att du får din mat direkt till dörren!

Så gör du:

  • Beställ: ring Botkyrka kommuns anhörigsamordnare Johan Nicander, 08-530 610 69. Du kan ringa måndag-tisdag kl. 10.30–12. Vid telefonsvarare, lämna ditt namn och nummer så återkommer vi.
  • Du betalar bara för maten: vi handlar mat och receptfri medicin och levererar det till din dörr. Du kan beställa max 10-15 varor till ett maxvärde av 500 kr. Inköpet och leveransen kostar ingenting för dig.
  • Du kan få hjälp av oss med dina inköp varje vecka.
  • Inhandling och leverans sker på torsdagar.

Var rädd om dig!

På olika språk/In other languages

Find this information in other languagues.

Fler initiativ

Föreningen God Hjälp förmedlar kontakt till privatpersoner som kan hjälpa till med både mat- och apoteksinköp.

Föreningen Äldrekontakt hjälper till med matinköp för de allra äldsta.

Hyresgästföreningen och deras projekt Goda Grannar förmedlar kontakt till volontärer som kan hjälpa till med många olika saker. Det kan vara allt från att handla matvaror, gå ut med hunden eller ordna med något. De att ringa på telefonnummer 0771 443 443 måndag till torsdag 8:30-16:30 samt fredag 8–16.

Är du orolig och vill ha någon att prata med?

Äldrelinjen

Telefon: 020-22 22 33
Till Äldrelinjen kan du som känner dig ensam och/eller mår psykiskt dåligt få prata med utbildade volontärer för stöd och råd. Linjen drivs av föreningen Psykisk Hälsa (Mind) och Stockholms stad. Linjen har öppet måndag-fredag kl. 8-19 och lördag, söndag samt helgdagar kl. 10-16

Samtalsjouren

Samtalsjouren är ett nätverk bland samtalsterapeuter som nu erbjuder stödjande samtal gratis. De sker digitalt och kan erbjudas på många olika språk och även teckenspråk.

Stöd vid oro och våld i hemmet

När familjer isolerar sig för att minska smittspridning kan en konsekvens bli ökat våld i hemmet.

Kontakta mottagningen för våld i nära relation på telefonnummer 08-530 631 95.

När du ringer till oss får du möjlighet att berätta om din situation och beskriva vad du behöver hjälp med. Du behöver inte säga vem du är. Hjälpen är gratis.
Här hittar du mer information om hur vi kan hjälpa dig

Kvinnofridslinjen

Telefon: 020-50 50 50
Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för dig som utsatts för fysiskt, psykiskt och sexuellt våld. Du som är anhörig eller vän är också välkommen att ringa. Kvinnofridslinjen har öppet dygnet runt och du kan ringa oavsett var du bor i Sverige. Ditt samtal kostar ingenting och syns inte på telefonräkningen.

Stöd för barn och unga

Har du frågor om coronaviruset?

Bris har svarat på många barns frågor om coronaviruset. Här kan du läsa deras svar.

Läxhjälp online

Du som går i grundskolan eller gymnasiet kan få digital läxhjälp av Röda korsets volontärer. Besök webbplatsen läxhjälponline.se.

Namnbytet signalerar även en nystart för verksamheten. Det är länge sedan som det var ett sjukhem i fastigheten. Med de nya lokalerna blir Tunängen i allra högsta grad ett modernt vård- och omsorgsboende där de äldre har rymliga lägenheter och kan leva självständiga liv, samtidigt som personal alltid finns tillgänglig vid behov.

Senast uppdaterad: 25 september 2020

Hitta på sidan