Öppna mobilmenyn

Hjälp med mathandling för äldre

Här finns information för dig som behöver hjälp med dina inköp under pandemin.

Kommunens hjälp med mathandling

Du som är över 70 år och inte har möjlighet att handla mat eller receptfria mediciner digitalt eller få stöd på annat sätt kan få hjälp här! Tillsammans med Hela Människan ser vi till att du får din mat eller receptfria mediciner direkt till dörren.

Så gör du:

  • Beställ: ring Botkyrka kommuns anhörigsamordnare Johan Nicander, 08-530 610 69. Du kan göra din beställning tisdagar kl. 09.30–12. Vid telefonsvarare, lämna ditt namn och nummer så återkommer vi.
  • Du betalar bara för maten: vi handlar mat och receptfri medicin och levererar det till din dörr. Du kan beställa max 10-15 varor till ett maxvärde av 500 kr. Inköpet och leveransen medför ingen extra kostnad för dig.
  • Du kan få hjälp av oss med dina inköp varje vecka.
  • Inhandling och leverans sker på onsdagar.

Fler initiativ

Föreningen Äldrekontakt hjälper till med matinköp för de allra äldsta som har ett begränsat socialt nätverk och saknar möjligheten att få hjälp av hemtjänst eller anhöriga.

Hyresgästföreningen och deras projekt Goda Grannar förmedlar kontakt till volontärer som kan hjälpa till med många olika saker. Det kan vara allt från att handla matvaror, gå ut med hunden eller ordna med något. De att ringa på telefonnummer 0771 443 443 måndag till torsdag 8:30-16:30 samt fredag 8–16.

Äldrelinjen

Telefon: 020-22 22 33
Till Äldrelinjen kan du som känner dig ensam och/eller mår psykiskt dåligt få prata med utbildade volontärer för stöd och råd. Linjen drivs av föreningen Psykisk Hälsa (Mind) och Stockholms stad. Linjen har öppet måndag-fredag kl. 8-19 och lördag, söndag samt helgdagar kl. 10-16.

Senast uppdaterad:

Hitta på sidan