Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn
 • Risk för försenade skolskjutsar och persontransporter

  Onsdag 22 mars och resten av veckan kommer att vara problematisk gällande de persontransporter som kommunen tillhandahåller för skola, daglig verksamhet och dagverksamhet. Mer information.

Energi och uppvärmning

Varje kilowattimme räknas

Vi behöver alla bidra till att minska vår elanvändning, och valen vi gör idag kan påverka hur situationen ser ut imorgon. Varje liten förändring gör stor skillnad i det stora hela, om vi hjälps åt.
 • Kommunens bastur öppnar igen

  Nu öppnar basturna igen i våra simhallar, i rackethallen och i Mötesplats Tumba. Vi har undersökt, testat och infört flera andra åtgärder för att spara el.

 • Botkyrka kommun vidtar fler åtgärder för att spara el

  Elförsörjningen i Sverige är i nuläget ansträngd. Enligt Energimyndigheten finns en risk för elavbrott under vintern. För att minska risken för detta har Botkyrka kommun beslutat att vidta ytterligare åtgärder för att minska elförbrukningen.

 • Tillsammans kan vi minska risken för elbrist i vinter

  Prisnivåerna på el kan bli höga och det finns också risk att elen inte räcker under vissa tidpunkter i vinter. Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen.

 • Frågor och svar om elförsörjning

  Här hittar du svar på vanliga frågor om elförsörjning och elavbrott.

 • Tips på hur du kan spara el

  Här hittar du tips och råd om hur du kan spara el.

 • Energi- och klimatrådgivning för privatpersoner

  Du kan fråga om uppvärmningssystem, olika energikällor, produkter inom energiområdet, energiförbrukning och om energibesparingar.

 • Bergvärme

  Om du ska installera en värmepumpanläggning som tar värme från berg, mark, ytvatten eller grundvatten krävs det en fullgjord anmälan eller ett beslut om tillstånd innan du kan börja.

 • Solceller, solfångare och solpaneler

  Med hjälp av solkartan kan du se hur mycket solenergi som når ditt tak och göra en bedömning av om det är lämpligt att installera solfångare eller solceller.

Så kan du spara el

Här hittar du några enkla tips och råd om hur du kan spara el och minska dina kostnader.

Så kan du spara el

Röd sladd

Varje liten förändring gör stor skillnad i det stora hela, om vi hjälps åt.