Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn
 • E-tjänsterna kommer inte vara tillgängliga torsdag kl 07.00-12.00

  Vi kommer under morgonen och förmiddagen 8 december att genomföra ett större underhållsarbete på Botkyrka.se. Under tiden kommer det inte gå att logga in på våra e-tjänster. Mer information.

Releasefest Mångkulturella almanackan 2023

Evenemangsdetaljer

 • Datum:18 november 2022
 • Tid:18:00 - 22:00
 • Kategori: Musik, Dans, Konst
 • Kommun­del:Fittja
 • Plats:Mångkulturellt centrum
 • Mål­grupp: Alla, Familj, Ny i Sverige, Senior
 • Biljett­information:Fri entré

Releasefest med återbrukspyssel, smakprov på mat från lokala föreningar, dansuppvisning, musik och inspirationssamtal. Och specialpris på Mångkulturella almanackan 2023.

Innan pandemin firade vi alltid Mångkulturella almanackan med en fest, ett stämningsfullt tillfälle för kunskap, underhållning och mingel. Om lite mindre än en månad är det dags igen. I samarbete med ABF Botkyrka Salem och lokala föreningar samlas vi på Mångkulturellt centrum. Och efter ett uppehåll på några år är vi extra festsugna. Datum: 18/11 2022 Tid: kl.18-22 Plats: Mångkulturellt centrum Vad händer på releasefesten? 18:15 - Mångkulturella almanackans historia och årets tema presenteras. 18:30 - Ett nödvändigt inspirationssamtal om rörelser, ansvar och mobilisering. Representanter från bland annat arbetarrörelsen, fredsrörelsen och ortenrörelsen samtalar om det politiska läget. Har rörelserna ett antirasistiskt ”ansvar”? Vilka metoder bör vi arbeta med i en tid av normaliserad högerextremism? Hela kvällen - Återbrukspyssel. Vinn priser för innovativa konstruktioner eller drömmiga dekorationer - för alla åldrar. Hela kvällen - Mat i rörelse - traditioner och recept migrerar med människor. Smakprover, tips och utbyten presenteras från lokala etniska, religiösa och kulturella föreningar. 19:45 - Dans och musik - Dansuppvisning av Fuerza de los Andes. Mingelmusik med DJ Ernesto. 17-22 - Mera mat: Tavernan har öppet hela kvällen för fika, mat och dryck. Deltagare i panelsamtalet Christina Zedell är styrelseordförande för både Mångkulturellt centrum – MKC och ABF Botkyrka, samtidigt som hon är ledamot i Kommunfullmäktige för Socialdemokraterna. Tidigare har Christina varit riksdagsledamot och bl.a. suttit i arbetsmarknads- och kulturutskotten. Ihsan Kellecioglu är chef för kommunikation och opinion på Amnesty Sverige. Han har tidigare haft roller inom bl.a. Delegationen mot segregation (Delmos), Rädda barnen och Hyresgästföreningen. Ihsan har sedan länge ett stort och aktivt intresse för förortsfrågor, ortenrörelserna, segregation och antirasism. Mattias Irving är journalist med engagemang i föreningen Hjärta, Svenska kyrkan och Folkrörelsernas konstfrämjande/Konstens kommunikationsbyrå, m.fl. Mattias är en aktiv samhällsdebattör med rättighetshetsfrågor i fokus och har bl.a. skrivit ”Liten handbok mot den nya högern”. Ranjani Srinivasan är Sverigechef för War Child samt engagerad i styrelserna för t.ex. SITE och StreetGäris. Ranjani är dessutom jurist, fotbollstränare och yogalärare, med särskilt intresse för jämställdhet och mångfald i förenings- närings- och kulturlivet. VÄLKOMNA!

Tillgänglighet

 • Rullstolsanpassad lokal och entré
 • Rullstolsanpassad toalett

Senast uppdaterad: 16 november 2022