Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Breaking Point – Lekfull cirkusföreställning

Evenemangsdetaljer

  • Datum:1 oktober 2022
  • Tid:16:00 - 17:00
  • Kategori: Konst, Musik, Sport, Teater, Dans
  • Kommun­del:Alby
  • Plats:Subtopia, Rotemannavägen 10, 14557 Norsborg
  • Mål­grupp: Alla
  • Biljett­information:GRATIS! Men förbokning krävs! Boka dina biljetter här: https://www.nortic.se/dagny/event/39328

Kan man gå på en lina gjord av toalettpapper? Vad händer om pappret börjar brinna? Weibel Weibel Company bjuder in till en lekfull föreställning med glimten i ögat. Välkommen på cirkus som spänner linan!

Breaking Point är en rolig cirkusföreställning om att testa bristningsgränsen. Alexander Weibel Weibel balanserar på omöjliga material och publiken bjuds in att bygga rekvisitan. Vilka förväntningar har vi på vad man kan göra med vardagliga föremål? Breaking Point utforskar spänningen som uppstår när man bryter mot dessa.

– Jag försöker använda helt vanliga material som publiken är bekant vid. Eftersom alla känner till föremålen så finns också förväntningar på dess begränsningar. Alla vet vad papper är, vad man kan göra med papper… och vad man inte kan göra, säger Alexander Weibel Weibel som är artist och regissör för Breaking Point.

Föreställningen Breaking Point hade premiär 2015 och har spelats över 100 gånger i bl.a. Lettland, Tyskland och Storbritannien. Svenskbaserade Weibel Weibel Company är grundat av den spansk-amerikanska cirkusartisten Alexander Weibel Weibel och tillsammans med den finska cirkusartisten och konstnären Aino Ihanainen skapar de spänning av det alldagliga.

– Cirkus utförs ofta flera meter upp i luften, att det är farligt gör det spännande. Jag vill vända på det där. Linan jag går på är bara 10 cm från golvet men det är ändå spännande! Hur länge håller en svag lina innan den brister? Det oberäkneliga är obehagligt och det leker jag med!

Tid & datum: 1 oktober kl. 13:00-14:00 1 oktober kl. 16:00-17:00

Plats: Subtopia, Rotemannavägen 10 i Alby

Rekommenderad ålder: Från 7 år

Föreställningslängd: 55 min

Biljettpris: GRATIS! Boka din biljett här.

Språk: Svenska

Frågor: biljetter@subtopia.se

Föreställningen produceras med stöd av Region Stockholm.

Tillgänglighet

  • Rullstolsanpassad lokal och entré
  • Rullstolsanpassad toalett

Senast uppdaterad: 20 juni 2022