Stäng meddelande

Stigar och Leder - Lida

Stigar och leder

Foto: Leif Wallin

På Lida Friluftsgård finns många fina stigar och leder.

Sörmlandsleden passerar Lida Friluftsgård.

  • Det finns vandringsleder till Tumba och Tullinge. Samtliga har orange märkning.
  • Lidastigen, en lärorik naturstig. Infohäfte finns att köpa på Lida Värdshus. En vandring genom de naturtyper som finns vid Lida, c:a 3 km.
  • Friluftsfrämjandets Äventyrsstig på ca 10 km har blå märkning och går runt sjön Getaren. Du bör köpa karta på Lida Värdshus innan du ger dig ut. Den kostar 30:-. Stigen är på vissa ställen mycket kuperad, glest markerad och inte röjd.

Skogsmullestigen, Fjällfinastigen, Laxestigen och Novastigen

Friluftsfrämjandets sagobetonade naturstigar, Skogsmulle och hans vänner, är anpassade för de små barnen och är 300 - 700 m långa.

Här kan barnen tillsammans med sina föräldrar eller ledare ta sig runt på stigarna och med alla sinnen uppleva naturens förtrollning och lära sig värna om vår natur. Texthäfte med information om stationerna utmed stigarna kan köpas på Lida Värdshus för 10:-.

Skogsmulles Hjulspår är en stig där det går att ta sig fram både med barnvagn och rullstol för den som annars inte kan ta sig fram så lätt i skogsterrängen.

Texthäfte med information om stationerna utmed stigarna kan köpas på Lida Värdshus för 10:-.

Sinnenas stig är en upplevelsepromenad i Lidaskogen skapad av Friluftsfrämjandet. Häftet som fungerar som inspirationskälla finns att köpa på Lida Värdshus för 10:-

Relaterade länkar
Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 augusti 2017
Idrott, fritid & natur