Stäng meddelande

Sven Tumbas park

- en park med något för alla.

Detta är parken för de aktiva som vill röra på sig. Bollplaner, skatepark, studsmatta och multisportarena – det är bara att välja aktivitet. Det är också en park som passar de äldre. En boulebana i parken lockar till tävlingar och det finns ett seniorgym. Barn kan leka på en stor lekplats med en klätterlek i form en nyckelpiga som lyser på kvällarna.

Den som vill ha lite mer lugn och ro kan promenera runt i parken. Flera promenadvägar leder genom parken, kantade av stora träd och rabatter. Parken nyinvigdes 2012 och ligger centralt nära Tumba centrum och pendeltågsstation.

Centralt i Tumba i grönområdet norr om sporthallen och Ishuset i Tumba finns en ny park- och lekplatsanläggning. Området ligger på 5 minuters promenadavstånd från Tumba pendeltågsstation och är en viktig länk mellan bostadsområdet Tuna och Tumba centrum.

Ett gediget arbete tillsammans med Tunaborna ligger bakom slutresultatet och här finns något för alla – lugna gröna oaser, lek- och mötesplatser, skatepark, multisportplan och en efterlängtad hundrastgård. Signumet för Tunaparken, den stora scenen, är porten in via gymnasiet och idrottshuset.

Skiss över park

I parkens västra del anläggs finns en lek- och mötesplats. Strax intill förskolan Tunnlandsgården och Tunaskolan är lekplats med klätterlek, gungor, studsmatta, sandlåda och picnic-platser med parasoller.

Alla kan vara aktiva

I södra delen kan stora som små aktivera sig. Här finns en skatepark som områdets skateboard åkande unga varit med och utformat, en multisportarena med asfalt av gummi och en bit därifrån finns ”Hälsans rum”. Förutom boulebana erbjuder hälsans rum bland annat en barr för personer med nedsatt motorik. Här kan man jobba med sina armar även om man har funktionshinder. En hopphage och en gungbräda ska väcka gamla minnen till liv. I östra hörnet bakom gymnasiet kan hundar rastas i den inhägnade rastgården.

Skatepark skiss

Lummigt, lugnt och grönt

Där parken gränsar mot Tunas bebyggelse finns lummiga gröna oaser där man kan njuta av blommor och sol.

Parkskiss 


Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 september 2019
Idrott, fritid & natur