Stäng meddelande

Utomhusbad

Botkyrka har många fina bad för dig som längtar efter ett dopp. Det finns badvänliga insjöar, sjöar och hav.

Kvinna som dyker från brygga
Friluftsbadet på Lida

Friluftsbadet på Lida

Lidabadet ligger vid sjön Getaren, vid Lida friluftsgård (G7). Här finns stora ytor för picknick och lekar. Kaffeservering och värdshus.

 

Sandviksbadet

Sandviksbadet

Ligger i Sandviken i Grödinge, vid Botkyrkas sydligaste udde, cirka 500 meter före vägfärjan till Mörkö. Här finns en kiosk med servering som är öppen alla dagar med badväder kl. 11-17. Uteservering med bord, stolar, parasoll. Swish eller kontantbetalning. Tel. 08-530 270 10.

Brotorpsbadet

Brotorpsbadet

Ligger vid Brosjön i Vårsta. Här finns en ny brygga, lekplats, beachvolleybollplan och en tilläggsbrygga för funktionsnedsatta. Grillområde med bänkar. Här finns också en kiosk som drivs IFK Tumba Fotboll. Kiosken är öppen alla dagar 11–17, då det är badväder. Tel. 0733-781432.

Getryggen

Badet ligger på udden getryggen i Näslandet. Här finns en liten sandstrand som ligger i det vackra stugområdet Getryggen. Här finns toalett i anslutning och brygga en bit ut i vattnet. Det är bilförbud i stugområdet och besökare får promenera cirka 500 meter från parkeringen.

Slagstabadet

Slagstabadet

Ligger vid Mälaren. Här finns en ny brygga, lekplats och en tilläggsbrygga för funktionsnedsatta. Grillområde med bänkar. Här finns även minigolf, bastu, servering och kiosk. Tel. 08-531 754 60.

 

Stendalsbadet

Stendalsbadet

Ligger vid Tullingesjön. Här finns en brygga, lekplats, beachvolleybollplan samt ett trevligt grillområde.

 

 

Flottsbrobadet

Flottsbrobadet är ett utomhusbad vid Albysjön. Här finns en 100 meter lång strand, två badbryggor samt en gästbrygga för dig med egen båt. Stora gräsytor för picknick och lekar. Grillplatser. Häggstavägen, Huddinge. Tel. 08-535 327 00.

Möllebadet

Ligger vid sjön Uttran på Salemsidan. Ett bad med sandstrand, gräsmatta och kiosk. Här finns omklädningsrum, bryggor, dusch och beachvolleybollplan.

Vattenprovtagning

Sommartid gör Botkyrka kommun mätningar av utomhusbadens vattenkvalitet.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 augusti 2018
Idrott, fritid & natur