Stäng meddelande

Utomhusbad

Botkyrka har många fina bad för dig som längtar efter ett dopp. Det finns badvänliga insjöar, sjöar och hav.

Kvinna som dyker från brygga
Friluftsbadet på Lida

Friluftsbadet på Lida

Lidabadet ligger vid sjön Getaren, vid Lida friluftsgård. Här finns stora ytor för picknick och lekar. Kaffeservering och värdshus.Sandviksbadet

Sandviksbadet

Ligger i Sandviken i Grödinge, vid Botkyrkas sydligaste udde, cirka 500 meter före vägfärjan till Mörkö. Här finns en kiosk med uteservering som är öppen alla dagar då det är badväder
kl 10-18. Under vecka 33-37 är serveringen endast öppen lör-sön kl 10-18. Toalett finns.

Brotorpsbadet

Brotorpsbadet

Ligger vid Brosjön i Vårsta. Här finns brygga, toalett, lekplats och en beachvolleybollplan. Det finns ett grillområde med bänkar. Här finns också en kiosk som är öppen alla dagar 11–17, då det är badväder. Under vecka 33-35 är serveringen endast öppen lör-sön kl 11-17.

Slagstabadet

Slagstabadet

Ligger vid Mälaren. Här finns en brygga, lekplats och 2 grillområden med bänkar. Här finns även minigolf, servering och kiosk som är öppen 10-18 då det är badväder.
Under vecka 33-37 är serveringen endas öppen lör-sön kl 10-18. Toalett finns. Tel. 073-960 97 70

Slagstabadet står inför en omfattande upprustning som nu har påbörjats och ska sedan succesivt pågå ända fram till nästa badsäsong. Nya bryggor kommer ersätta de befintliga, nytt utegym, ny multibeachplan, sandstranden och botten kommer upprustas, belysning och skyltning förstärks på badområdet. Platsen kommer öppnas upp och bli mer välkomnande. Även strandbyggnaden kommer få en ansiktslyftning både utvändigt och invändigt och självklart kommer WC finnas med i det. Arbetet är planerat att utföras i etapper för att i så liten utsträckning som möjligt påverka badsäsongen

Stendalsbadet

Stendalsbadet

Ligger vid Tullingesjön. Här finns en brygga, lekplats, beachvolleybollplan samt ett trevligt grillområde.Getryggen

Badet ligger på udden getryggen i Näslandet. Här finns en liten sandstrand som ligger i det vackra stugområdet Getryggen. Här finns toalett i anslutning och brygga en bit ut i vattnet. Det är bilförbud i stugområdet och besökare får promenera cirka 500 meter från parkeringen.

Övriga bad i närområdet

 

Flottsbrobadet

Flottsbrobadet är ett utomhusbad vid Albysjön. Här finns en 100 meter lång strand, två badbryggor samt en gästbrygga för dig med egen båt. Stora gräsytor för picknick och lekar. Grillplatser. Häggstavägen, Huddinge. Tel. 08-535 327 00.

Möllebadet

Ligger vid sjön Uttran på Salemsidan. Ett bad med sandstrand, gräsmatta och kiosk. Här finns omklädningsrum med dusch och toalett, bryggor, hopptorn och beachvolleybollplan.

 


Vattenprovtagning

Sommartid gör Botkyrka kommun mätningar av utomhusbadens vattenkvalitet.

Klicka här för att hitta just ditt badlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 december 2019
Idrott, fritid & natur