Stäng meddelande

Säsongsbokningar

En säsongsbokning är när bokningarna återkommer veckovis under en säsong. Dessa tider fördelas i första hand till kommunens prioriterade verksamheter som är garanterade tider.

Kommunens prioriterade verksamheter är:
Verksamhet för barn och unga
Verksamhet för personer med funktionsnedsättning
Elitverksamhet

Föreningar som redan bedriver verksamheter som kommunen prioriterar behöver inte ansöka om säsongsbokningar. Är du däremot en ny verksamhet eller förening behöver du ta kontakt med oss i god tid före du vill starta upp den.

Tiderna för en säsongsbokning fördelas bara under öppettiderna. På helger fördelas enbart tider i gymnastiksalar eftersom idrottsanläggningarna reserveras för matcher, tävlingar och allmänhetens tider.

Motionslag, korplag, privatpersoner och företag garanteras inte sådana tider utan får söka om tider efter att schemat för de prioriterade verksamheter är lagt.

RUTINER FÖR SÄSONGSBOKNINGAR
Inför varje säsong lägger vi på Kultur- och fritidsförvaltningen schemat för föreningar som gör verksamhet för de prioriterade målgrupperna. När det är klart skickas schemat ut till föreningarna. Efter det får övriga föreningar och privatpersoner ansöka om extratider före det slutgiltiga schemat blir klart.

Matcher och tävlingar
Matchblock reserveras innan schemat över fördelningstider görs. Respektive specialidrottsförbund lägger sedan matchschema.
I nästa steg registrerar vi de tilldelade tiderna i Interbook Go! Efter det öppnar vi upp för övriga att boka på de tider som finns kvar.

BADHUS OCH RACKETHALL
Verksamhet i badhusen och rackethallen omfattas inte av de här villkoren. Vill du komma i kontakt med dem - läs mer här: X

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 oktober 2017
Idrott, fritid & natur