Störningsinformation:
Problem med vattenförsörjning i Tullingeberg
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Lokaler och idrottsanläggningar

Tre medarbetare på kommunens kontaktcenter framför en datorskärm

Så bokar du

Privatpersoner, föreningar och företag kan skapa konto i Interbook Go! Du skapar ett användarkontot genom vårt bokningssystem. Webbplatsen för det finns här: www.botkyrka.se/boka.

Tre medarbetare på kommunens kontaktcenter framför en datorskärm

Villkor för bokning

Skador eller slitage som beror på att man inte har följt de här ordningsreglerna debiteras av Kultur- och fritidsförvaltningen. Om man bryter mot ordningsreglerna vid flera tillfällen kan laget, föreningen, personen eller organisationen bli avstängd från alla eller delar av bokade tider.

Tre medarbetare på kommunens kontaktcenter framför en datorskärm

Kontakt

För snabbast möjliga hantering når du oss på e-post. Beskriv ditt ärende tydligt och skriv ut eventuellt bokningsnummer. Rör det sig om fakturafrågor ber vi dig scanna in utskickad faktura.

Renoveringar och nya anläggningar

Här kan du se och följa våra pågående och planerade investeringsprojekt.
På instagram #idrottibotkyrka kan du sedan följa projekten löpande.

Idrottsanläggningar

BEMANNING OCH UNDERHÅLL
Idrottsplatspersonalen ansvarar för att underhålla anläggningarna i kommunen så att de är i gott skick. De utgår från fyra idrottsplatser, men rör sig runt om i kommunen för att sköta om alla anläggningar. Idrottsplatspersonalen hjälper även till att låsa upp lokaler för dig som inte har larmkort eller nyckel.

Anläggningarna som dagligen är bemannade är:
Brunna IP (Norsborg)
Brantbrink IP (Tullinge)
Idrottshuset/Ishuset (Tumba)

Behöver du komma i kontakt med idrottsplatspersonalen når du dem på telefon måndag-fredag kl. 9.00-22.00 samt lördag-söndag kl. 9.00-18.00.

Tumba, Tullinge och Vårsta-Grödinge: 073-076 37 00
Fittja, Alby och Hallunda-Norsborg: 070-886 15 63

BADHUS OCH RACKETHALL
I Botkyrka kommun finns två badhus och en rackethall. De är inte bokningsbara genom Interbook Go! Vill du boka dem tar du direkt kontakt med personalen på badhusen och rackethallen.

Här finns mer information om rackethallen: Botkyrka Rackethall
Här finns mer information om badhusen: Aktuellt på badhusen

Arrangemang

Ett arrangemang kan vara en cup, en tävling eller ett annat slags evenemang. Om du vill göra ett arrangemang i våra lokaler måste du vara ute i god tid och lämna in en ansökan.

Vill du boka lokaler för att göra ett arrangemang måste du lämna in en arrangemangsansökan. Det gör du genom att fylla i en blankett. Detta måste du göra i god tid före utsatt deadline. Om ansökan görs efter sista datumet beviljas det bara om anläggningen inte är bokad för träning, match eller något annat arrangemang.

Vilka datum som gäller kan du se här: Viktiga datum och deadlineslänk till annan webbplats

Vi tar enbart emot ansökningar via vår e-tjänst: Ansök om evenemanglänk till annan webbplats

AVBOKNING
Meddela oss snarast om du vill boka av ditt arrangemang. För att du inte ska åläggas en avgift måste det göras senast två veckor före arrangemanget startar.

Lokaler för skapande

ALBYS HJÄRTA
Albys Hjärta är ett aktivitetshus som ligger i Alby på Albyvägen 7. Här finns flera olika lokaler som du kan skapa i. För dig som är 10-16 år finns det pysselrum och filmrum. Det kan du använda gratis när det är öppet. Om du är 16-22 år kan du använda rum för inspelningar, teater och medieverksamhet. Det är också gratis.

Om du är äldre eller en förening kan du hyra studio, replokal, danssal och mötesrum. De lokalerna bokar du i Interbook Go!

Har du frågor om lokalerna eller vill komma i kontakt med Albys Hjärta kan du mejla Yosra Sherif, samordnare för Ungfritid: yosra.sherif@botkyrka.se

Vill du boka en lokal i Albys hjärta, mejla Lejla Harbas: lejla.harbas@botkyrka.se

BOTKYRKA KULTURSKOLA
I Botkyrka Kulturskola finns replokaler och danssal som du kan hyra. Kulturskolan ligger i Tumba på Utbildningsvägen 2B. Mer information om Botkyrka Kulturskolans verksamhet finns här: Botkyrka Kulturskolalänk till annan webbplats

Dessa lokaler går inte att hyra genom Interbook Go! Kontakta Elisabeth Wessén som är Kulturskolans koordinator för frågor och bokning.
E-post: elisabeth.wessen@botkyrka.se
Telefonnummer: 073-421 87 18

Säsongsbokningar

En säsongsbokning är när bokningarna återkommer veckovis under en säsong. Dessa tider fördelas i första hand till kommunens prioriterade verksamheter som är garanterade tider.

Kommunens prioriterade verksamheter är:
Verksamhet för barn och unga
Verksamhet för personer med funktionsnedsättning
Elitverksamhet

Föreningar som redan bedriver verksamheter som kommunen prioriterar behöver inte ansöka om säsongsbokningar. Är du däremot en ny verksamhet eller förening behöver du ta kontakt med oss i god tid före du vill starta upp den.

Tiderna för en säsongsbokning fördelas bara under öppettiderna. På helger fördelas enbart tider i gymnastiksalar eftersom idrottsanläggningarna reserveras för matcher, tävlingar och allmänhetens tider.

Motionslag, korplag, privatpersoner och företag garanteras inte sådana tider utan får söka om tider efter att schemat för de prioriterade verksamheter är lagt.

RUTINER FÖR SÄSONGSBOKNINGAR
Inför varje säsong lägger vi på Kultur- och fritidsförvaltningen schemat för föreningar som gör verksamhet för de prioriterade målgrupperna. När det är klart skickas schemat ut till föreningarna. Efter det får övriga föreningar och privatpersoner ansöka om extratider före det slutgiltiga schemat blir klart.

Matcher och tävlingar
Matchblock reserveras innan schemat över fördelningstider görs. Respektive specialidrottsförbund lägger sedan matchschema.
I nästa steg registrerar vi de tilldelade tiderna i Interbook Go! Efter det öppnar vi upp för övriga att boka på de tider som finns kvar.

Övriga lokaler

Skollokaler

Vi hyr ut skollokaler för möten. De lokaler som du kan boka är ofta aula, matsal och klassrum, men det är olika för varje skola. Det är inte tillåtet att ta med och dricka alkohol i lokalerna och de hyrs bara ut under öppettiderna.

I vårt bokningssystem Interbook Go! kan du själv söka anläggningar efter område, tidsperiod eller typ av anläggningar. Sökfunktionen hittar du på www.botkyrka.se/bokalänk till annan webbplats.

BoCenter Fittja
BoCenter är mötesplatser där föreningar, hyresgäster och andra aktörer engagerar sig för att öka tryggheten och delaktigheten. På BoCenter bedrivs olika verksamheter för alla boende i områdena som till exempel läxhjälp och olika kurser. BoCenter drivs av ett föreningsråd i samarbete med kommunen och Botkyrkabyggen.

KONTAKT
http://www.botkyrkabyggen.se/artikel/kontakta-osslänk till annan webbplats
08-530 694 90

Mångkulturellt Centrum
Mångkulturellt Centrum är ett kulturhus i Fittja som drivs av en kommunal stiftelse. Här finns en restaurang och flera olika lokaler som du kan hyra för konferenser och möten.

KONTAKT
http://mkcentrum.se/länk till annan webbplats
08-120 259 00

Subtopia
Subtopia är ett kulturhus i Alby som erbjuder lokaler för uthyrning till konferens, mässor, möten, events, fester mm. Där finns även lokaler som kan hyras för filminspelningar, cirkus, dans och musik.

KONTAKT
http://www.subtopia.se/länk till annan webbplats
08-599 07 500

BoCenter Hallunda-Norsborg
BoCenter är mötesplatser där föreningar, hyresgäster och andra aktörer engagerar sig för att öka tryggheten och delaktigheten. På BoCenter bedrivs olika verksamheter för alla boende i områdena som till exempel läxhjälp och olika kurser. BoCenter drivs av ett föreningsråd i samarbete med kommunen och Botkyrkabyggen.

KONTAKT
http://www.hallundanorsborg.org/länk till annan webbplats

Folkets hus Hallunda
Folkets hus i Hallunda ligger i samma hus som Riksteatern och biblioteket. Här kan du hyra lokaler för konferens, fest, kulturevenemang, konsert, utställning och dans. Folkets hus Hallunda är en förening som arbetar för att skapa en mötesplats i Hallunda.

KONTAKT
http://hallundafolketshus.se/länk till annan webbplats
08-531 99 640

Botkyrka rackethall
I rackethallen finns ett mindre konferensrum för uthyrning. Lokalen ligger i Hallunda.

KONTAKT
Botkyrka Rackethalllänk till annan webbplats
08-530 615 43

Hågelbyparken
Hågelbyparken är en folkpark mellan Tumba och Alby med egen restaurang. Där kan du hyra lokaler för konferenser och möten.

KONTAKT
http://www.hagelby.se/länk till annan webbplats
08-599 07 100

Xenter Botkyrka
Xenter ligger i Tumba och är en mötesplats som samlar olika utbildningar och kulturprojekt. Där finns restaurang och flera olika lokaler som du kan boka för konferenser, events och möten.

KONTAKT
https://www.xenter.se/länk till annan webbplats
08-530 623 70

Tumbascenen
Tumbascenen drivs av Tumba Folkets hus och är en bio, teater och mötesplats. Här finns lokaler att hyra för konferenser och olika typer av arrangemang och events.

KONTAKT
http://www.folketshustumba.se/länk till annan webbplats
08-530 302 60

Harbrostugan
Harbrostugan är IFK Tumbas föreningslokal som du kan hyra. Du kan hyra den för mindre evenemang och möten. Lokalen ligger i Tumba.

KONTAKT
08-530 366 70

Tumba Folkets hus
Folkets hus Tumba är en förening som arbetar för att skapa mötesplatser i Tumba. De hyr ut sin föreningslokal i Segersjö, söder om Tumba, som passar för fest, konferens, möten och dans.

KONTAKT
http://www.folketshustumba.se/länk till annan webbplats
08-530 336 60

Grödinge Bygdegård
Lokalen drivs av föreningen Grödinge Nya Bygdegårdsförening som är en lokal mötesplats i Grödinge. De hyr ut sina lokaler som kan användas för konferenser, möten och fest.

KONTAKT
http://grodingebygdegard.se/länk till annan webbplats
070-910 43 85

Vasastugan i Grödinge
Lokalen drivs av Grödinge hembygdsförening som hyr ut en av sina lokaler. Vasastugan ligger nära Vårsta Centrum.

KONTAKT
http://www.grodingehembygd.se/länk till annan webbplats
08-530 343 49

Tullinge Sportklubbs klubbstuga
Tullinge Sportklubb är en förening som bedriver olika typer av sportverksamhet i Tullinge. De hyr ut sin klubbstuga när föreningen inte har egen verksamhet. Där kan du hyra lokal för fest, konferens eller möte.

KONTAKT
http://tullingesk.se/
länk till annan webbplats
kerstin.imark@bredband.net

Trädgårdstorp
Botkyrka Hembygdsgille hyr ut sina lokaler för fest, arrangemang och möten. Trädgårdstorp ligger norr om Tullinge.

KONTAKT
http://www.botkyrkahembygdsgille.se/länk till annan webbplats
070-252 49 49

Lida friluftsgård
Lida är en anläggning söder om Riksten nära naturen. Där finns lokaler som du kan hyra för fest och konferens och de erbjuder även övernattning.

KONTAKT
http://www.lida.nu/länk till annan webbplats
08-778 43 80

Inpassering

PASSERKORT
För att komma in i våra obemannade anläggningar behöver du ett passerkort. Kortet kostar 150 kr och det köper du genom att skicka ett mejl till lokalbokningen med information om vilken bokning kortet ska kopplas till. Kortet finns sedan att hämta i kommunhusets reception. Har du redan ett kort mejlar du kortets nummer och vilken bokning du vill att kortet ska kopplas till. För att kunna hjälpa dig på bästa sätt behöver vi ha uppgifterna via e-post, där vi också bekräftar att kortet finns att hämta eller är inprogramerat.

KONTAKT MED IDROTTSPLATSPERSONAL
Om du möter på tekniska problem när du ska öppna lokalen kan du kontakta idrottsplatspersonalen. Detta gäller till exempel om det är fel på passersystemet eller om någon tidigare hyresgäst har lämnat lokalen i dåligt skick.

Om du tillkallar idrottsplatspersonalen för att öppna lokalen trots att du har larmkort tar vi ut en kostnad.

Idrottsplatspersonalen är uppdelad på två arbetslag. Behöver du komma i kontakt med dem når du dem på följande nummer:
Tumba, Tullinge och Vårsta-Grödinge: 073-076 37 00
Fittja, Alby och Hallunda-Norsborg: 070-886 15 63

Investeringsprojekt

Pågående och planerade investeringsprojekt
Här presenterar vi de projekt som är beslutade av kommunfullmäkte i Botkyrka och som ska eller håller på att utföras. Genom att följa oss på instagramsidan #idrottibotkyrka kan du följa de olika projekten och vad som händer i övrit på idrottsområdet i Botkyrka.

Här hittar du våra investeringsprojektöppnas i nytt fönster

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 april 2020
Idrott, fritid & natur