Öppna mobilmenyn
Vaccinspruta

Vaccinera dig mot corona

Genom att vaccinera oss mot covid-19 kan vi tillsammans stoppa pandemin. Boka tid eller vaccinera dig direkt i vaccinbussen.

Glada barn

Skolvalet

Skolvalet inför hösten 2022 öppnar måndagen den 17 januari och stänger 7 februari. Här kan du läsa mer och hitta information om skolorna i Botkyrka.

Gymnasieungdomar utomhus

Välj gymnasium

Här hittar du en guide om hur valet går till och information som hjälper dig i processen.

Nyheter

 • Åtgärder med anledning av den omfattande smittspridningen just nu

  Det är ett mycket ansträngt läge i hela samhället med anledning av den omfattande smittspridningen av covid-19 i kombination med säsongsinfluensa och vinterkräksjuka. Botkyrka kommun är inget undantag.

  Kommun och politik

 • Dags för gymnasieval 2022

  Mellan den 18 januari och den 15 februari ska du som vill plugga på gymnasiet till hösten ansöka om plats på Gymnasieantagningen Storstockholm.

  Skola och förskola

 • Detonation i flerfamiljsfastighet i Tumba

  Under natten till 15 januari exploderade en laddning i en flerfamiljsfastighet i Tumba. Ingen person har skadats. Polisen har under natten genomfört en brottsplatsundersökning. Botkyrka kommun står i kontakt med polisen och följer situationen.

  Boende och närmiljö

 • Fler åtgärder krävs efter våldsdåd i Tullinge

  I november 2021 krävde den politiska ledningen i Botkyrka att omedelbara åtgärder skulle vidtas av ledningen för den slutna psykiatriska vården i Huddinge för att förhindra fler rymningar från Psykiatri sydvästs verksamhet i Huddinge, och säkerställa tryggheten för boende i närområdet. Detta efter att en allvarlig händelse inträffat i samband med att en patient avvek från en promenad med personal, vilket resulterade i att en boende i Tullinge attackerades och åsamkades allvarliga skador.

  Boende och närmiljö

 • Gör en insats för demokratin – bli röstmottagare  

  De 11 september är det val till kommunfullmäktige, regionfullmäktige och riksdag. Som röstmottagare har du en möjlighet att göra en viktig insats för demokratin i Sverige.  

  Kommun och politik

Information om störningar

 • Borrarbete i Alby

  Mellan måndag den 24 och torsdag den 27 januari planeras en geoteknisk fältundersökning i anslutning till koloniträdgårdsområdet i Alby. Arbetet kan medföra störande buller.
 • Trappan vid Tumba C bussterminal avstängd

  Trappan vid busstationen i Tumba centrum är helt avstängd. Hissen kommer att vara i funktion under hela arbetsperioden. Arbetet kommer att avslutas i februari 2022.
 • Arbeten på Fittja äng och i Lottalund

  Under vintern fortsätter Botkyrka kommun, genom entreprenören JVAB, arbeten på Fittja äng och i Lottalund där dagvattenparker ska byggas.
 • Avstängd gång- och cykelväg Tumba skog

  På grund av vägarbete är en del av K P Arnoldssons väg avstängd fram till november 2022.
 • Begränsad framkomlighet på Krögarvägen i Fittja

  Gång- och cykelbron över Krögarvägen och tunnelbanespåret i Fittja centrum renoveras. Arbetet innebär begränsad framkomlighet på Krögarvägen under bron.

På gång i Botkyrka

Kontakta oss

Vänd dig till Botkyrka kommuns medborgarcenter med ärenden och frågor som har med kommunen att göra.

Öppettider medborgarcenter
Telefon: 08-530 610 00
E-post: medborgarcenter@botkyrka.se