Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Hitta snabbt

Skylt till vallokal

Snart är det dags att rösta

I höst är det dags att rösta på det parti som du tycker ska bestämma i Botkyrka kommun, Region Stockholm och Sveriges riksdag. Här hittar du information om vem som kan rösta i vilket val och var du hittar en vallokal i Botkyrka.

Två killar som kramas på en basketplan

Så jobbar vi för ett tryggare Botkyrka

Alla behövs i trygghetsarbetet. Därför samarbetar vi med dig som bor här, polisen, Botkyrkabyggen och civilsamhället. Tillsammans gör vi Botkyrka tryggare.

Badande barn

Varsågod – Botkyrkas Stora Sommarguide 2022!

120 härliga aktiviteter för hela familjen hittar du i Botkyrkas Stora Sommarguide. Tidningen får du också i din brevlåda med ännu fler tips och sommarläsning.

Kontakta oss

Vi hjälper dig med dina ärenden och svarar på frågor.
Öppettider medborgarcenter
Telefon: 08-530 610 00
E-post: medborgarcenter@botkyrka.se
Facebook: facebook.com/botkyrka

Nyheter

 • 300 förslag – 3 finalister!

  I det närmaste 300 kreativa namnförslag – har ni Botkyrkabor skickat in. Ja, vad ska den heta, den nya grundskolan som ska byggas i Hallunda-Norsborg? Det får du veta 28 augusti på Vi är Botkyrkfestivalen då vinnarnamnet utses.

  Skola och förskola

 • Detonation mot en bostad i Tullinge

  Under natten till 30 juni exploderade en laddning i ett bostadshus i Tullinge. Ingen person har skadats. Polisen har under natten genomfört en brottsplatsundersökning. Botkyrka kommun står i kontakt med polisen och följer situationen

  Boende och närmiljö

 • Språksatsning bidrar till ökad kvalitet i omsorgen

  En fungerande kommunikation är viktig för att äldre ska vara trygga och kunna påverka sin vård och omsorg. Botkyrka satsar därför sedan flera år på att erbjuda medarbetare kompetensutveckling i svenska språket. Förra årets elever gjorde ett starkt resultat.

  Stöd, omsorg och familj

 • Nytt regelverk om massflyktningsdirektivet

  Kriget i Ukraina fortsätter, och behovet av hjälp är stort. 1 juli 2022 kommer ett nytt regelverk som reglerar kommunernas ansvar för att ordna boende åt dem som sökt skydd i Sverige enligt massflyktsdirektivet. Målet är att uppnå en jämnare fördelning över landet – Botkyrka inkluderat.

  Kommun och politik

 • Oförändrat resultat för Botkyrkas äldreomsorg

  Ett i princip oförändrat resultat för vård- och omsorgsboende och hemtjänst i Botkyrka under 2022. Det visar undersökningen ”Vad tycker de äldre om äldreomsorgen” som nu presenterats av Socialstyrelsen.

  Stöd, omsorg och familj

Information om störningar

På gång i Botkyrka