Öppna mobilmenyn

Feriepraktik

Botkyrka erbjuder feriepraktik för ungdomar i mellan 16-18 år och folkbokförda i kommunen. Under 2021 kan ungdomar som är födda 2003, 2004 eller 2005 söka feriepraktik.

Feriepraktik är en utmärkt möjlighet att testa på ett yrke och samtidigt tjäna pengar, men det är också en värdefull erfarenhet inför ditt framtida yrkesliv.

Ansökningsperiod

Ansökningsperioden för feriepraktik 2021 är 1 februari till 28 februari.

Du ansöker om feriepraktik här

Feriepraktiken är uppdelad i tre periode

• Period 1: 14 juni-2 juli
• Period 2: 5 juli- 23 juli
• Period 3: 26 juli-13 augusti

Minimerad risk för smittspridning

Botkyrka kommun följer aktivt händelseutvecklingen och rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Då Botkyrka kommun har arbetsmiljöansvaret för ungdomarna på arbetsplatserna följer vi hur deras arbete löper samt att särskild skriftlig information kommer att gå ut till ungdomarna.

Matchning

Matchning pågår mellan mars- maj månad. Blir du erbjuden en plats kommer du att hitta ett erbjudande på samma sida där du gör din ansökan. Du kommer att få ett meddelande via sms eller e-post när det finns ett erbjudande, då går du in på "mina sidor" och tackar ja eller nej till platserbjudandet.

Introduktion

Det här händer på arbetsplatsen

Avsluting

Intyg, referens och lön

Se till att få med dig ett intyg på att du jobbat, allra helst ett betyg där arbetsgivaren skrivit vad du gjort bra. Ett Intyg/betyg hjälper dig när du söker jobb i fortsättningen.

Fråga även om chef, eller eventuellt en kollega, kan ställa upp som referent i framtiden. Om så är fallet spara kontaktuppgifter till honom eller henne.

Lönen för feriepraktik är 65 kronor per timme inklusive semesterersättning.

Kontakt

Senast uppdaterad:

Hitta på sidan