Öppna mobilmenyn

Basun

Basun är ett program för dig mellan 15 och 29 år som varken jobbar eller studerar. Under 2018 fick vi ut 174 (73 %) ungdomar i jobb och studier.

Basun riktar sig till dig mellan 16 och 29 år som varken jobbar eller studerar. Målet med din planering hos Basun bestämmer du själv. Antingen handlar det om att hitta ett jobb så att du kan försörja dig själv eller en väg till utbildning. Genom Basun får du hjälp med kunskaper som gör resan mot ditt mål lite lättare.

I åldersgruppen 16-19 år arbetar Basun med särskilt fokus på de som inte går på gymnasiet eller har gått ut utan fullständig examen. Detta är ett uppdrag från Skolverket som kallas kommunens aktivitetsansvar (KAA).

Så här fungerar det

Du kommer till oss, ibland för enskilda samtal, ibland för gruppaktiviteter. Genom oss får du bland annat träffa coacher, studie- och yrkesvägledare och jobbmatchare som ger dig verktyg att komma vidare.​

Till våra gruppaktiviteter har vi ibland externa föreläsare/utbildare och vi anordnar även rekryteringsträffar samt studiebesök till olika företag och skolor.

Tillsammans kan vi hitta ett jobb eller en utbildning till dig genom att:

  • hitta din drivkraft och motivation
  • skapa nya kontakter utifrån dina behov
  • träna dig inför arbetsintervjuer
  • med mera

Målet med Basun är att sänka ungdomsarbetslösheten och att fler ungdomar ska få en fullständig gymnasieexamen.

Senast uppdaterad:

Läs mer och anmäl intresse

Senast uppdaterad: