Öppna mobilmenyn

Stödassistent

Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: enligt överenskommelse

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal platser: 2

Kontaktperson(er)

Eija Päivärinta, enhetschef

Mobil: +46 70 184 96 87

Madelene Karlsson, verksamhetsledare

E-post: madelene.karlsson@botkyrka.se

Facklig(a) företrädare

Sista ansökningsdatum: 2020-10-15

Ange referensnummer: A974492

Ansök nu

Om arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med nära 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Daglig verksamhet inom LSS bedrivs i Botkyrka kommun inom Arbetsmarknads och vuxenutbildningsförvaltningen. Vi är uppdelade på ett antal mindre enheter inom hela kommunen och vi är i ständig utveckling. Vi söker nu stödassistent till vår enhet Uttrans dagliga verksamhet. Verksamheten vänder sig till personer med svåra kognitiva och fysiska funktionsnedsättningar i behov av meningsfulla, arbetsliknande aktiviteter.

Arbetsuppgifter

Du samarbetar med 17 kollegor och under verksamhetsledarens ledning. Vi har medborgarfokus. Du ska vara med och utveckla och använda individuellt anpassade lösningar i det vardagliga arbetet. Du medverkar i att skapa meningsfull sysselsättning utifrån de individuella behoven. Du planerar, utvecklar och följer upp aktiviteter. Du utvecklar medborgarnas delaktighet och självbestämmande. Du upprättar genomförandeplaner, samt skriver social dokumentation. Du arbetar lågaffektivt.

Kvalifikationer

Du har vård- och omsorgsprogrammet, eller Barn- och fritidsprogrammet yrkesutgång funktionshinderområdet 1400p. Eller en utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har kunskap om TAKK och AKK. Du är van att arbeta med utmanande beteenden. Vi dokumenterar i ett datorbaserat stödsystem och ser därför att du har god datorvana och att du behärskar svenska i tal och skrift. Som person planerar du och prioriterar ditt arbete effektivt. Du kan snabbt ändra ditt synsätt efter ändrade förutsättningar. Du tar initiativ, är nytänkande och har fokus på att utveckla både ditt arbete och verksamheten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.http://www.botkyrka.se/ Vid anställning krävs utdrag från polisens belastningsregister.