Öppna mobilmenyn

Lärare till S:t Botvid Gymnasiesärskola, Individuella programmet

Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid, Heltid

Tillträde: Rekrytering kommer att påbörjas 2021-08- 11. Tillträde enligt överenskommelse.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Susanne Lindahl, Biträdande Rektor

Mobil: 076-115 00 64

E-post: susanne.lindahl@botkyrka.se

Facklig(a) företrädare

Sista ansökningsdatum: 2021-08-11

Ange referensnummer: A1039046

Ansök nu

Om arbetsplatsen

Botkyrka kommun är den femte största kommunen i Region Stockholm och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 93 000 invånare och cirka 6 000 medarbetare. S:t Botvid Gymnasiesärskola ligger i närbelägna lokaler vid S: Botvid Gymnasieskola, Hallunda. Vi bedriver utbildningar inom nationellt- och individuellt program med ca 70 elever inskrivna. Våra utbildningar syftar till att förbereda eleverna kunskapsmässigt och erfarenhetsmässigt för en meningsfull framtid i sitt kommande vuxenliv. Vi arbetar utifrån en helhetssyn och lägger stor vikt vid såväl elevernas personliga och sociala utveckling som deras kunskapsutveckling inom olika ämnesområden. Arbetssätt och miljö anpassas efter individuella behov på ett sådant sätt att gruppgemenskapen stärks och den ena arbetsdagen är inte den andra lik. Är du en medarbetare som gillar att arbeta under eget förtroende och frihet med utrymme för egna kreativa lösningar för att "ibland gå utanför boxen" - då det oftast är nyckeln till dessa elever - sök till oss!

Arbetsuppgifter

I uppdraget ingår att i nära samarbete med övriga lärare på St Botvid Gymnasiesärskola undervisa i ämnesområden på det Individuella Programmet. Du organiserar och leder lektionerna vilka är anpassade utifrån elevernas olika funktionsvariationer för att ge goda förutsättningar för lärande. Du samarbetar nära kollegor kring undervisning och planering av verksamheten. Som stöd i din undervisning kommer elevassistenter att delta. Utöver detta får du stöd och handledning av elevhälsans olika funktioner, arbetslagsledare, gruppchef för elevassistenterna samt biträdande rektor.

Kvalifikationer

Speciallärare mot utvecklingsstörning / Grundskollärarutbildning/Gymnasielärarutbildning krävs. Du är intresserad av att arbeta med elever med funktionsvariationer och kan anpassa din undervisning till denna målgrupp. Du har goda kunskaper och erfarenheter i hur man skapar ett gott klassrumsklimat med elever och elevassistenter tillsammans med kollegor, att arbeta och skriva extra anpassningar inom särskolans område.

Övrigt

Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.