Öppna mobilmenyn

Specialpedagog sökes till Tumba östra förskoleenhet

Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast

Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Lotta Gustavsson, Rektor i förskolan

Mobil: 070-202 94 89

E-post: lotta.gustavsson@botkyrka.se

Facklig(a) företrädare

Facklig organisation nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00

Sista ansökningsdatum: 2021-02-12

Ange referensnummer: A997213

Ansök nu

Om arbetsplatsen

Botkyrka kommun är den femte största kommunen i Region Stockholm och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 93 000 invånare och cirka 6 000 medarbetare. Tumba östra förskolenhet ligger i Storvreten och består av tre förskolor, Ametisten, Opalen och Skogsbacksskolans förskola. På våra förskolor finns ca 340 barn inskrivna och det finns mer än 30 språk representerade hos barnen. Förskoleenheten leds av en rektor och tre biträdande rektorer.

Arbetsuppgifter

Som specialpedagog arbetar du i nära dialog med förskolorna och den pedagogiska verksamheten, du ser varje barns behov och arbetar för ett inkluderade arbetssätt. Du verkar och deltar i det dagliga arbetet på olika avdelningar utifrån kartläggningar. Du ingår i förskolenhetens ledningsteam och stöttar rektor samt biträdande rektorer inom det specialpedagogiska området, samt håller i barnhälsomöten på respektive förskola.

Kvalifikationer

• Du som söker har förskollärarlegitimation och specialpedagogexamen. • Du ska ha god IT-kompetens och förmåga att använda program och system av vikt för förskolans verksamhet. • Du kartlägger möjligheter och utmaningar i lärmiljön, utifrån Botkyrka kommuns riktlinjer, samt stöttar arbetslag i arbetssätt och metoder. •Du har en stor verktygslåda med olika metoder och arbetssätt, så som till exempel TAKK och bildstöd. • Du har kunskap kring barns språkutveckling och flerspråkighet. • Du ska Kunna stötta personal att undanröja hinder för lärande. Kunna förstå och hjälpa personal att reflektera kring kritiska situationer samt se kollegialt lärande som ett positivt arbetssätt. • Du ska kunskap om hur socioekonomiska förhållanden kan påverka barns lärande. •Du ska vara flexibel, lösningsfokuserad, tydlig i din kommunikation, kunna skapa positiva möten med barn, personal, ledningsgruppen samt övriga personer som vistas på förskolan.

Övrigt

Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.