Öppna mobilmenyn

Skolsköterska

Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde 7 januari 2021. Vikariat pga tjänstledighet

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Karin Eiderbrant, Rektor S:t Botvids gymnasium

Mobil: 0724530682

E-post: karin.eiderbrant@botkyrka.se

Maria Börstell, Skolsköterska

Mobil: 0725966537

Facklig(a) företrädare

Sista ansökningsdatum: 2020-10-21

Ange referensnummer: A974862

Ansök nu

Om arbetsplatsen

S:t Botvids gymnasium ligger i Hallunda i Norra Botkyrka och har ca 600 elever. Skolan har såväl Nationella program, Språkintroduktion som Särskola.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara för skolans språkintroduktionselever samt vissa av skolans nationella och YRK program. Som skolsköterska arbetar du med hälsofrämjande och förebyggande elevhälsoarbete genom bl.a. hälsoundersökningar och hälsosamtal. Arbetet innebär samverkan med elever, föräldrar, skolans personal samt externa samarbetspartners. Du har öppen mottagning och ska vid behov kunna erbjuda elever enklare sjukvårdsinsatser samt medverka i skolläkarmottagning några gånger per termin. Du har ett nära samarbete med skolans elevhälsoteam och deltar varje vecka i skolans olika former av EHT-möten och deltar i skolans klasskonferenser som hålls en gång per termin. Som skolsköterska är du anställd direkt under skolledningen, som ansvarar för elevhälsoarbetet. Verksamhetschef och skolläkare på central förvaltning är ansvarig för elevhälsans medicinska insats (EMI) och är ett stöd för skolsköterskan och skolledningen.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeutbildning som Distriktssköterska 75 hp, Hälso- och sjukvård för barn och ungdom 60 hp, eller Skolsköterskeprogrammet Högskolan i Skövde 60 hp. Du ska ha ett stort intresse av att arbeta inom gymnasieskola och har du erfarenhet av rollen som skolsköterska sedan tidigare är det meriterande. Du är en person som har god samarbetsförmåga är kommunikativ och strukturerad. Vi ser även att du tar stort ansvar för hur du ska lägga upp ditt arbete eftersom rollen som skolsköterska till stor del är självständig med ett styrt innehåll.

Övrigt

Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.