Öppna mobilmenyn

Senior redovisningsekonom/-specialist

Arbetsform

Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde:

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Monica Mild, Redovisningsekonom

Mobil: 070-235 12 65

Dilek Ünal, Redovisningsekonom

Mobil: 070-238 52 83

Linda Räsänen, Redovisningsekonom

Mobil: 070-182 31 88

Facklig(a) företrädare

Sista ansökningsdatum: 2021-08-02

Ange referensnummer: C58382

Ansök nu

Om arbetsplatsen

Botkyrka kommun är den femte största kommunen i Region Stockholm och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 93 000 invånare och cirka 6 000 medarbetare.

Arbetsuppgifter

I rollen ingår att tillsammans med dina kollegor planera bokslutsarbetet, både för kommunen och kommunkoncernen samt upprätta tertialbokslut och årsbokslut. Du kommer att ha ett tätt samarbete med befintliga redovisningsekonomer och förvaltningarnas ekonomer. Du kommer även arbeta med olika utvecklingsprojekt inom redovisningsområdet och med att kvalitetssäkra och utveckla befintliga metoder, ekonomiska processer och rutiner. Det ingår också att vara rådgivande till verksamheten inom kommunledningsförvaltningen och till de övriga förvaltningarna.

Kvalifikationer

Kvalifikationer - Skallkrav Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomi med inriktning redovisning eller motsvarande kunskaper. Du har en helhetsförståelse för redovisning och i att tolka olika regelverk utifrån ett redovisningsperspektiv. Du har mångårig erfarenhet från större företag eller organisationer, där du har haft en drivande och ledande roll i bokslutsarbetet. Rätt person är också intresserad av att utveckla avdelningens och kommunens arbetssätt och processer inom redovisningsområdet och har en bakgrund som passar för detta. Du är van att ha kontakt med revisorer, planera för och delta vid revision. Då vi skriver mycket i officiella dokument som t ex årsredovisning och har mycket kontakter med andra inom och utanför organisationen, så behöver du behärska svenska språket i tal och skrift. Meriterande - Börkrav Det är meriterande om du har erfarenhet av kommunkoncerner, anläggnings- och investeringsredovisning för kommun. Det är också meriterande om du är van att självständigt upprätta sammanställd redovisning för kommunkoncerner inklusive kassaflödesanalys. Erfarenhet av räkenskapssammandrag (RS) för kommuner är också meriterande. Då rätt person kommer att vara redovisningschefens ställföreträdande så är erfarenhet som ledare eller chef meriterande. Personliga egenskaper - Börkrav Som person är du positiv och trivs med att arbeta i team. Du har empatisk förmåga och äger personlig mognad samt har hög integritet vilket gör att dina kollegor upplever dig som trygg, stabil och med god självinsikt. Du har ordning och reda på dina arbetsuppgifter och kan självständigt strukturera dina dagar. Din lojalitet visar sig i en positiv attityd till ditt arbete och dina kollegor, där du handlar i enlighet med fattade beslut, lagstiftning och andra regelverk. Vi värdesätter din förmåga att i korrekta sammanhang lyfta konstruktiv kritik och problemlösning med berörda parter eller överordnad. Botkyrka kommun är en mångkulturell arbetsplats som speglar kommunen som sådan. Därför är det av vikt att du värdesätter olikheter samt har förståelse för hur bakgrund och kultur påverkar dig och andra.

Övrigt

Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.