Öppna mobilmenyn

Byggprojektledare

Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde:

Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Elsa Melander, HR- och kommunikationsassistent

E-post: elsa.melander@botkyrka.se

Erik Engström , Tf. Projektchef

E-post: erik.engstrom@botkyrka.se

Facklig(a) företrädare

Fackliga representanter, Nås via växelnummer

Telefon: 08-530 610 00

Sista ansökningsdatum: 2021-02-14

Ange referensnummer: TEF/2020:224

Ansök nu

Om arbetsplatsen

Botkyrka kommun är den femte största kommunen i Region Stockholm och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 93 000 invånare och cirka 6 000 medarbetare. Teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar för kommunens lokaler och fastigheter, hela vägen från planering av nybyggnadsprojekt till förvaltning och daglig drift. Vi ansvarar även för skötsel och utbyggnad av vatten och avlopp samt driftservice såsom städning, markservice, transport- och fordonsservice. Vårt mål är att bygga och förvalta hållbart och klimatsmart för att säkerställa en trygg och säker miljö för Botkyrkaborna. Vi levererar dricksvatten av god kvalitet och har miljöfrågorna i fokus. Vi är cirka 300 medarbetare som i våra olika funktioner arbetar med lösningar utifrån medborgarens fokus.

Arbetsuppgifter

Vi söker en erfaren byggprojektledare som vill delta i utformningen av en ny projektverksamhet. Teknik- och fastighetsförvaltningen befinner sig i ett spännande skede med sammanslagningen av två enheter, fastighetsprojekt och VA-projekt. Hos oss får du möjligheten att vara med och lägga grunden för verksamheten, för att sedan fortsätta utveckla den långsiktigt och högkvalitativt. Vi söker dig som vill delta i en unik satsning och som vill påverka, forma och utveckla morgondagens Botkyrka. Som byggprojektledare får du möjligheten att arbeta med komplexa och samhällsnyttiga projekt. I din roll deltar du redan i detaljplanearbetet med din tekniska kompetens där du ska bevaka att anläggningarna blir långsiktigt hållbara ur drift- och underhållssynpunkt. Ansvaret innefattar att se såväl helheten som de små men viktiga detaljerna. Du ingår i projektverksamheten, bestående av 15 medarbetare och rapporterar till projektchefen. I rollen som bygg-projektledare kommer du; • Självständigt planera och driva byggprojekt för ny- och ombyggnationer samt större underhållsprojekt. • Leda projekt från utredning och projektering till upphandling av entreprenad och projektledning fram till överlämning. • Upprätta tidsplaner, kvalitetsmål och projektbudget. • Ansvara för arbetsmiljöfrågor och riskanalyser. • Ansvara för projektdokumentation enligt rutiner, lagar och förordningar. • Avropa tjänster samt medverka i att upphandla entreprenader enligt LOU.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med fastighet, bygg eller teknisk inriktning eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Har du en högskoleingenjörsutbildning ser vi det som meriterande. Du har flerårig erfarenhet av att ha arbetat som byggprojektledare där du självständigt ansvarat för projekt i sin helhet. Du förstår och tillämpar affärsmässiga principer och har fokus på projektets tid, ekonomi och kvalitet. • Du har goda kunskaper om LOU, utvärderingskrav och känner till skillnader på utvärderingsmodeller. • Du har goda kunskaper om tillämpning av ABT, AB, ABK. • Du känner till processen i plan och bygglagen. • Du känner till bygglovsprocessen med dokumentationskrav. Då vi arbetar med komplexa projekt och flera projekt åt gången måste du ha förmågan att kunna prioritera, skapa strukturer och ha ordning och reda runt dig. Vi är en politiskt styrd verksamhet så spelplanen kan snabbt komma att ändras utifrån nya politiska beslut. Vi ställer höga krav på flexibilitet och förväntar oss att du är initiativtagande och har förmågan att vara kreativ innanför de givna ramarna. För att nå framgång hos oss uppskattar du att verka i en föränderlig miljö, drivs av att leverera med god kvalitet och är lyhörd inför våra kunder som ställer höga krav på leverans. Vi finns till för kommunens medborgare och ska därför ha medborgarens fokus i allt vi gör. Att projektleda byggprojekt i en politiskt styrd organisation kräver stark administrativ förmåga. Du behöver vara en god kommunikatör både muntligen och skriftligen då det ingår i rollen att skriva tjänsteutlåtelser för politiken. Därför ser vi det som en merit om du tidigare arbetat i en politisk styrd organisation.

Övrigt

Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.