Öppna mobilmenyn

Stödassistent

Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde efter överenskommelse.

Antal platser: 2

Kontaktperson(er)

Ida Holmström, Tf Enhetschef

Telefon: 070-2123942

E-post: ida.holmstrom@botkyrka.se

Andreas Axelsson, Verksamhetsledare

Telefon: 0702-915674

Facklig(a) företrädare

Sista ansökningsdatum: 2021-08-06

Ange referensnummer: A1037597

Ansök nu

Om arbetsplatsen

Botkyrka kommun är den femte största kommunen i Region Stockholm och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 93 000 invånare och cirka 6 000 medarbetare. Daglig verksamhet inom LSS bedrivs i Botkyrka kommun inom Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen. Vi söker nu en vikarie till vår autismenhet som heter Alhagen Daglig Verksamhet. Vi vänder oss till personer med stort behov av förutsägbarhet, individuellt anpassade förhållningssätt och metoder.

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår att tillsammans med kollegor planera, genomföra, utvärdera, utveckla och dokumentera individuellt anpassade insatser för våra deltagare. Du kommer arbeta i såväl grupp som enskilt med att handleda en till flera deltagare. Arbetet är förlagt både i en strukturerad och miljöanpassad inomhusmiljö samt utomhusmiljö med olika arbetsuppgifter samt aktiviteter. Detta är ett deltagarnära arbete där du deltar i det vardagliga arbetet tillsammans med deltagare med autism och intellektuell funktionsnedsättning med olika stödbehov. Du ska bidra med att skapa meningsfullhet och trygghet där verksamhetens innehåll formas efter deltagarnas förmågor, styrkor, intressen och behov. Du förväntas även att aktivt delta i förändringsarbeten och ständigt arbeta lösningsfokuserat för deltagarnas bästa. Verksamheten har egna fordon som vi använder i vårt dagliga arbete för att erbjuda våra deltagare resor till och från sin dagliga verksamhet.

Kvalifikationer

Avslutat gymnasieprogram med yrkesexamen inom vård- och omsorgsprogrammet, inom barn- och fritidsprogrammet alternativt studier inom socialt arbete, beteendevetenskap eller liknande. Du har arbetslivserfarenhet inom LSS-verksamheter som t.ex. boende, assistans eller daglig verksamhet där du arbetat med personer med kognitiva eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Du har kunskaper kring visuellt tydliggörande pedagogik, alternativ kommunikation, kognitivt stöd, lågaffektivt bemötande eller annan jämförbar pedagogisk utbildning. Hos oss är det viktigt att du har en god människosyn, ett respektfullt bemötande och en god pedagogik förmåga. Det krävs att du är flexibel, lyhörd, nyfiken och kreativ. Vi ser gärna att du har en god kunskap om social dokumentation. Körkort är önskvärt.

Övrigt

Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.