Öppna mobilmenyn

Verksamhetsutvecklare inriktning LSS Gruppbostad - Botkyrka kommun

Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överrenskommelse

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Ramona Grapenhielm , Omsorgschef

E-post: ramona.grapenhielm@botkyrka.se

Facklig(a) företrädare

Fackliga representanter, Nås via växelnummer

Telefon: 08-530 610 00

Sista ansökningsdatum: 2021-01-10

Ange referensnummer: von/2020:00305

Ansök nu

Om arbetsplatsen

Botkyrka kommun är den femte största kommunen i Region Stockholm och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 93 000 invånare och cirka 6 000 medarbetare. Vård- och omsorgsförvaltningens ansvar är att ge vård, omsorg och stöd till äldre och personer med funktionsnedsättning samt ge stöd till deras anhöriga. Vårt mål är att med medborgarens fokus ge goda förutsättningar till en stimulerande och trygg livssituation - dygnet runt. Vi är 2 500 medarbetare som i våra olika funktioner ger stöd och omsorg till de medborgare som behöver det. En av våra kollegor kommer gå på föräldraledighet under våren och vi söker nu dig som vill arbeta som vikarierande verksamhetsutvecklare med inriktning LSS (Lagen om Stöd och Service till vissa funktionshindrade) Gruppboende under denna period. Uppdraget beräknas starta i början av 2021 och löper till och med årsskiftet 2021/2022 med eventuell chans till förlängning. Du kommer att tillhöra utförarverksamheten för särskilt boende som idag består av områdeschef, verksamhetschefer och 2 verksamhetsutvecklare som ger stöd och service till ledning och verksamhet. Du kommer att vara en av fem verksamhetsutvecklare där fyra arbetar inom utförarverksamheterna och en på Myndighet. Vill du arbeta i en nytänkande och kvalitativ verksamhet med medborgarens fokus? Då är du välkommen att söka rollen hos oss!

Arbetsuppgifter

I rollen som verksamhetsutvecklare hos oss kommer du arbeta i första hand med att skapa goda förutsättningar för vår verksamhet inom LSS Gruppbostad att utföra sina insatser till boende med hög kvalitet och på ett effektivt sätt. Du kommer att jobba med stöd och utveckling på olika sätt. Det kan handla om att: • Inventera behov och ta fram förslag på förbättringar • Utveckla, informera, implementera och följa upp arbetsmetoder och rutiner • Arbeta med olika former av metodstöd • Ta fram rutiner och checklistor • Leda eller organisera utbildningsinsatser • Hantera brukarundersökningar eller andra undersökningar genom att samla in data, analyserar samt ta fram risker för att kunna arbeta med utvecklingsområden • Stötta i avvikelsehanteringen, analys och utveckling I arbetet ingår att samverka med chefer och medarbetare inom det egna verksamhetsområdet, men också andra verksamheter. Kvalitet, helhet, delaktighet och inflytande är ledord i rollen. Arbetet kommer till stor del att bedrivas i projektform och i samarbete med förvaltningens övriga verksamhetsutvecklare och kvalitetsorganisation. I dina arbetsuppgifter ingår omvärldsbevakning och att delta i nätverksträffar. Du rapporterar till områdeschefen för särskilt boende samt arbetar tätt med verksamhetschef gruppboende.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom, statsvetare, samhällsvetare eller har annan högskoleutbildning vi bedömer relevant. Vi ser även att du har: • Erfarenhet från LSS antingen via utbildning men gärna i tidigare arbetslivserfarenhet inom exempel gruppboende • Erfarenhet av metodstöd • Goda kunskaper om lagstiftningen inom LSS • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från uppföljningsarbete samt verksamhetsutveckling där du arbetat processinriktat med systematiskt kvalitetsarbete samt att du arbetat med IBIC. Som person upplevs du som en god lyssnare och kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram. Samarbete med andra faller sig naturligt för dig såväl som att kunna påminna och följa upp vid behov. Du är bra på att lyfta blicken och se till hela verksamhetens behov för att kunna analysera och se vad som kan utvecklas. Vi ser även att du är duktig på att strukturera upp ditt arbete och att hålla deadlines. Att du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard ser vi som en självklarhet.

Övrigt

Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.