Öppna mobilmenyn

Vikarierande HR specialist - Rekrytering till Botkyrka kommun

Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överrenskommelse

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Nina Angermund-Carlsson , HR specialist

E-post: nina.angermund-carlsson@botkyrka.se

Anna Colton, HR specialist

E-post: anna.colton@botkyrka.se

Åsa Olsen, HR chef / chef verksamhetsnära HR

E-post: asa.olsen@botkyrka.se

Facklig(a) företrädare

Fackliga representanter, Nås via växelnummer

Telefon: 08-530 610 00

Sista ansökningsdatum: 2020-10-18

Ange referensnummer: KS/2020:489

Ansök nu

Om arbetsplatsen

Brinner du för kompetensbaserad rekrytering och att hitta rätt person till rätt plats? I Botkyrka är vi långt ifrån lagom, vi har mod att ifrågasätta invanda normer och tankesätt och vi prövar och omprövar arbetssätt och idéer. Just därför satsar vi nu på ett projekt med att bygga upp en central rekryteringsenhet i kommunen! Målet för projektet och enheten är att öka kvaliteten i rekryteringsprocessen, förbättra kandidatupplevelsen samt ge våra chefer bättre förutsättningar att utföra sina uppdrag och därmed öka medborgarnöjdheten. Då vår kollega kommer att gå på föräldraledighet söker vi nu dig som tillsammans med oss vill fortsätta bygga och utveckla rekryteringsarbetet i Botkyrka kommun! Tjänsten är ett vikariat med god förutsättning till fast tjänst - vår förhoppning och målsättning är att enheten ska växa i takt med att verksamheternas behov av oss ökar.

Arbetsuppgifter

Som rekryterare hos oss kommer du att tillsammans med en kollega arbeta med hela rekryteringsprocessen från start till mål och självständigt planera, genomföra och följa upp dina projekt. Under våren 2020 har vi rekryterat drygt 165 nya kollegor till kommunen, som alla har genomgått en kompetensbaserad process. Yrkeskategorierna har varit olika typer av specialister och chefer, men i och med Covid-19 även en volymrekrytering av personal till vård- och omsorgsområdet. Vi samarbetar i dagsläget med tre förvaltningar: samhällsbyggnadsförvaltningen, utbildningsförvaltningen och vård- och omsorgsförvaltningen. Inom kort kopplar vi på en förvaltning till och i och med det nya spännande roller. Vi tror på ett nära samarbete och dialog med våra chefer och att sprida kunskap inom kompetensbaserad rekrytering. Att arbeta inkluderande i alla våra processer där vi bortser från magkänslan är viktigt för oss. Vi utvärderar löpande vårt arbete i form av kandidat- och chefsenkäter för att hela tiden bli bättre. Du kommer vara en viktig del i att bygga upp och förbättra rollen och arbetssättet- följ med oss på resan! Dina huvudsakliga uppgifter är att: • driva flera parallella rekryteringsprocesser från beställning till anställning • arbeta med administration som till exempel utformning av kravprofiler, utformning av annonser, utvärdering m.m. • utföra arbetspsykologiska tester och kapacitetstester • ta fram och utveckla arbetsprov • fortsätta ett redan påbörjat arbete med att stärka arbetsgivarvarumärket utifrån ett strategiskt perspektiv samt att omvärldsbevaka området • driva och delta i utvecklings- och förbättringsarbetet inom projektet för att nå det långsiktiga målet att bli en permanent enhet i Botkyrka kommun

Kvalifikationer

Vem är du? För att trivas som rekryterare hos oss tror vi att du har en god samarbetsförmåga och att du är en konstruktiv lyssnare och kommunikatör. Du tar gärna initiativ i sociala sammanhang och du har förmågan och viljan att på ett prestigelöst sätt bygga relationer för att gemensamt arbeta mot uppsatta mål. Du är strukturerad och organiserad och planerar självständigt ditt arbete och håller deadlines. I det här projektet får du användning för din problemlösningsförmåga och kreativitet - målsättningen är att hitta nya lösningar på gamla problem. Förmodligen har du en akademisk utbildning inom personal- eller beteendevetenskap eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har arbetat minst tre år med rekrytering där kompetensbaserad rekrytering är en stor del av erfarenheten, och du har själv ansvarat för hela rekryteringsprocessen. Vi ser gärna att du har arbetat med olika former av arbetsprov och testverktyg (vi använder Cut-e) och meriterande är även erfarenhet av search och målgruppsanpassad marknadsföring.

Övrigt

Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.