Öppna mobilmenyn

Stödassistenter till gruppbostad i Botkyrka kommun

Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde:

Antal platser: 6

Kontaktperson(er)

Somaya Aibi, Enhetschef

Mobil: 070-2273126

E-post: somaya.aibi@botkyrka.se

Christina Limpar, Samordnare

Mobil: 070-0038496

E-post: christina.limpar@botkyrka.se

Facklig(a) företrädare

Fackliga representanter, Nås via växelnummer

Telefon: 08-530 610 00

Sista ansökningsdatum: 2020-10-11

Ange referensnummer: von/2020:230

Ansök nu

Om arbetsplatsen

Inom Vård- och omsorgsförvaltningen finns ett antal bostäder med särskild service enligt lagen om LSS, vilket är en boendeform för vuxna personer med olika former av funktionsnedsättningar som kan behöva mycket stöd och närhet till personal dygnet runt. Vårt mål är att få varje brukare att bli så självständig som möjligt i sitt dagliga liv, och känna trygghet i det stöd hen får. Vi söker nu dig som vill arbeta som stödassistent på ett av våra gruppboende i Tullinge och Tumba. Totalt söker vi sex nya medarbetare – till två olika boenden med samma enhetschef. Du kommer tillhöra en grupp med kreativa och kompetenta medarbetare som stöttar våra brukare som båda är två aktiva grupper av unga vuxna där vi arbetar utifrån att stärka brukaren i de moment man klarar av själv i sin vardag!

Arbetsuppgifter

Som stödassistent ska du säkerställa en god livskvalitet för våra boende. Vi erbjuder de boende individuellt anpassat stöd och lägger stor vikt vid att de ges stöd och service på ett sådant sätt att det stärker den enskildes tilltro till sin egen förmåga. Utifrån de boendes val ska du vara stödperson men du kan även ha andra förekommande roller, som t.ex. kulturombud eller kommunikationsstödjare. Det är stödassistentens ansvar att fungera som en länk till de boendes omvärld, varför du behöver ha kontakt med de som har betydelse för de boende som exempelvis anhöriga, gode män, daglig verksamhet, sjukvården, habiliteringscenter och kontaktpersoner. Arbetet runt varje boende planeras, dokumenteras och följs noggrant upp. Det är därför mycket viktigt att du dokumenterar väl i verksamhetssystemet LifeCare (införs under hösten 2020) och upprättar och följer upp genomförandeplaner.

Kvalifikationer

Vi söker dig men gymnasieutbildning med examen från Vård- och omsorgsprogrammet alternativt från barn- och fritidsprogrammet, GPU/PPU eller annan motsvarande utbildning som exempel stödpedagog eller beteendevetare. Vidare har du: • kunskap om och minst två års erfarenhet av att arbeta med personer med utvecklingsstörning, dubbeldiagnos och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning • erfarenhet av arbete med tydliggörande pedagogik och kommunikationsstöd • erfarenhet av att arbeta låg affektivt gärna med utbildning inom området • god datorvana med vana att dokumentera • goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift Vi ser gärna att du sen tidigare arbetat i Lifecare, samt självständigt upprätta genomförande planer och arbetat med motiverande samtal. Som person har du ett stort engagemang och intresse för våra brukare och arbete för att hela tiden kunna bidra till utveckling av arbetssätt och metoder. Vi arbetar i team runt de boende och därför är din förmåga och vilja att samarbeta viktig där du förstår att kommunikation är avgörande för ett välfungerande team. Vidare så är du lösningsorienterad, och när du möter motgångar från till exempel brukare känner du dig trygg i din roll och hittar andra rimliga alternativ för att kunna motivera vidare. Du jobbar strukturerat, följer uppdragsbeskrivning och fattade beslut samt och förstår vikten av dokumentation och genomförandeplaner.

Övrigt

Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.