Öppna mobilmenyn

Administrativ chef

Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde:

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Helena Hellström, Kultur- och fritidsdirektör

Telefon: 070-886 16 69

Agneta Borgestedt, HR-specialist

Telefon: 070-886 10 75

Under v. 27 - 29 kan vi inte besvara eventuella frågor om tjänsten

Facklig(a) företrädare

Sista ansökningsdatum: 2021-07-15

Ange referensnummer: KFN/2021:00297

Ansök nu

Om arbetsplatsen

Botkyrka kommun är den femte största kommunen i Region Stockholm och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 93 000 invånare och cirka 6 000 medarbetare. Kultur och fritidsförvaltningen, med drygt 200 anställda, svarar för att det finns ett rikt kultur-, och idrottsliv och ett mångsidigt fritidsutbud i Botkyrka kommun. Vi ansvarar för bibliotek, bad, kulturskola, konsthall, öppen fritidsverksamhet, idrottsanläggningar och folkhälsoparker.

Arbetsuppgifter

Du har huvudansvar för förvaltningens budget-, planerings-, och uppföljningsprocesser och ansvarar genom kultur- och fritidsstaben för förvaltningens stödprocesser som tex HR, IT, ekonomi, kvalitetsuppföljning, nämndadministration, fastighetssamordning och kommunikation samt är chef över en stab med 9 medarbetare. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och ha en viktig roll i kommunens övergripande arbete. Du arbetar nära förvaltningsdirektören och representerar förvaltningen i strategiska frågor inom olika sakområden. Du har huvudansvar för kvalitetsarbetet med tex brukarundersökningar och olika typer av resultatmått samt att driva och utveckla lokalfrågorna strategiskt utifrån förvaltningens och kommunens behov. Du är föredragande i kultur och fritidsnämnden inom rollens ansvarsområden

Kvalifikationer

Du har: Högskoleutbildning inom relevant inriktning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Chefserfarenhet, gärna flerårig, och erfarenhet av arbete i ledningsgrupp. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål samt skapar engagemang och delaktighet. Erfarenhet av budgetarbete och resultatuppföljning. Du kan självständigt kartlägga och genomföra en budgetprocess med starkt fokus på resultat. Det innebär också att du har en förmåga att pedagogiskt kunna visa och förklara för chefer och budgetansvariga hur arbetet och uppföljningen ser ut. Erfarenhet av att leda arbetet med att ta fram styrdokument och metoder för uppföljning. Du bör ha: Erfarenhet av politiskt styrd organisation. Du bör vara väl förtrogen med arbetsgång och förutsättningarna i en politisk styrd organisation. Meriterande är kunskaper inom kommunikation, it, kvalitetsarbete. Erfarenhet av och engagemang för kultur och fritidsområdet. PERSONLIGA EGENSKAPER Skallkrav Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar till detta. Du förstår numeriska underlag samt löser numeriska uppgifter snabbt och korrekt. Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat samt styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Du förändrar din inriktning när målen ändrar sig. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samt sätter upp och håller tidsramar.

Övrigt

Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.