Öppna mobilmenyn

Sjuksköterskor till vård- och omsorgsförvaltningen

Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommesle

Antal platser: 2

Kontaktperson(er)

Tina Anslin, Enhetschef

Telefon: 070-886 16 10

Facklig(a) företrädare

Sista ansökningsdatum: 2020-10-08

Ange referensnummer: C42064

Ansök nu

Om arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Till vård- och omsorgsförvaltningen, sjuksköterskeenheten söker vi nu två sjuksköterskor för dagtjänstgöring. Som sjuksköterska hos oss arbetar du inom både äldreomsorgen och funktionsnedsättningsområdet och ingår i ett team med andra sjuksköterskor samt har nära samarbete med förvaltningens arbetsterapeuter, fysioterapeuter och omvårdnadspersonal. Välkommen att tillsammans med oss skapa en omsorg av högsta kvalitet för medborgarna!

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för att patienter och brukare får den vård de behöver genom medicinska ordinationer. Detta innebär även att kunna arbeta förebyggande genom att ge råd, behandlingar och hälsoupplysningar. Du tar hand om medicinering, läkemedel, behandlingar och annan medicinsk problematik samt finns där för att svara på frågor från anhöriga. I arbetet ingår även att bedöma och fatta beslut i olika situationer inom vården samt ha kontakt med läkare. Vidare ingår att utbilda, handleda och delegera vissa arbetsuppgifter till omvårdnadspersonal samt dokumentera i hälso- och sjukvårdsjournal.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har några års erfarenhet inom yrkesområdet. Du har goda kunskaper inom aktuell lagstiftning, exempelvis HSL, SoL och LSS. Det är även meriterande med vidareutbildning till distriktssköterska eller inom geriatrik. Som person tar du ansvar för din uppgift och kan fatta omdömesfulla beslut, trots begränsad information eller svåra omständigheter. Du har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor. Du samarbetar bra med andra, kan uttrycka dig tydligt i tal samt lyssnar och anpassar din kommunikation efter motpartens behov. Då en stor del av dokumentationen görs digitalt är det viktigt att du har goda datorkunskaper, och bland annat lätt kan hantera och använda olika system. Du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi ser även att du har körkort, då vår verksamhet sträcker sig över hela Botkyrka. Vi kommer löpande att kalla till intervju, så vänta inte med din ansökan!

Övrigt

Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.