Öppna mobilmenyn

Sjuksköterska till boende med särskild service

Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid, Tillsvidareanställning, provanställning tillämpas.

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Ulrica Cortinovis , Enhetschef

E-post: ulrica.cortinovis@botkyrka.se

Facklig(a) företrädare

Facklig(a) företrädare, Fackliga företrädare, nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00

Sista ansökningsdatum: 2021-07-19

Ange referensnummer: SN/2021:00260

Ansök nu

Om arbetsplatsen

Botkyrka kommun är den femte största kommunen i Region Stockholm och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 93 000 invånare och cirka 6 000 medarbetare. Vår organisation präglas av teamarbete och nytänkande! Vi vet att samarbete är en viktig faktor till att skapa en framgångsrik organisation. I förvaltningen har vi därför de senaste åren satsat på teamarbete för att kunna skapa en hållbar arbetsplats och för att säkerställa att våra medborgare får den sammanhållna hjälp de behöver. Vem är du? Är du en trygg och stabil sjuksköterska som vill arbeta i en spännande verksamhet? Vi söker nu en sjuksköterska dagtid! Vår verksamhet har förändrats de senaste åren och vi är fortfarande i ett utvecklingsarbete där vi arbetar hårt mot att verkligen göra positiv skillnad i våra klienters liv, vill du vara med? Som person sprider du en positiv energi och har ett lösningsfokuserat förhållningssätt där du ser möjligheter i problem och du är öppen för de senaste rönen inom psykiatri. Du har lätt för att samarbeta med både interna och externa aktörer och för att passa i tjänsten krävs även att du har ett driv där du vill att verksamheten går framåt samtidigt som du är stabil och förstår innebörden av att arbeta inom kommunal verksamhet. Att vara sjuksköterska i just denna verksamhet innebär att arbeta i ett tight team där ni tillsammans lägger upp ert arbete både självständigt men oftast i grupp och ni fungerar som coacher för boendestödjare i HSL frågor. Som sjuksköterska hos oss behöver du aldrig vara orolig för att inte ha någon att vända dig till om du behöver rådgivning. Du kommer att bli en del av ett litet team med två andra sjuksköterskor som du alltid kan bolla idéer med när du känner att du behöver. Vi arbetar dessutom kontinuerligt med att utvecklas till en lärorik arbetsplats till exempel genom internutbildningar inom relevanta områden.

Arbetsuppgifter

På boende med särskild service är vi ca 50 medarbetare där större delen är boendestödjare som arbetar med och stödjer vuxna personer med psykisk funktionsnedsättning. Verksamheten har 7 boendeenheter med särskild service där 4 enheter består av gruppboenden samt 3 enheter som är satellitboenden. Somatiskt och psykiatriskt HSL-ansvar fördelas på 3 sjuksköterskor. I arbetet ingår sedvanliga arbetsuppgifter i både somatisk och psykiatrisk omvårdnad såsom att bedöma, planera, genomföra och utvärdera omvårdnaden i samråd med patienten och då det önskas med patientens närstående. Kontinuerlig uppföljning gällande patientens behov sker så att komplexa vårdbehov identifieras och patienten erhåller stöd och insatser för att stärka förmågan till egenvård och återhämtning. I arbetet ingår även att delegera hälso- och sjukvårdsuppgifter till personal, samverkansinsatser tillsammans med arbetsledare och boendestödjare samt ansvara för att genomföra samordnande individuella planer, SIP. Även att stödja och rådgiva brukare, anhöriga och personal i hälso- och sjukvårdsfrågor.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad sjuksköterska. Vi ser gärna att du har specialistutbildning i psykiatri och/eller erfarenhet av arbete inom psykiatrisk vård. Eftersom en stor del av ditt arbete handlar om kommunikation och att nå fram till patienter och medarbetare ser vi att du har en god förmåga att uttrycka dig i svenska, både tal och skrift. Du är trygg och stabil som person och i din roll som sjuksköterska. Du kan självständigt planera och lägga upp ditt arbete men fungerar också bra i samarbetet med andra och har ett gott bemötande mot såväl patient, anhörig och kollegor. Du behöver ha en digital mognad då tjänsten kräver att du kan hantera våra interna och externa dokumentation till exempel. Körkort är ett krav. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper. Intervjuer kommer ske löpande under annonseringstiden.

Övrigt

Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.