Öppna mobilmenyn

Socialsekreterare till Familjehemsenheten

Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde omgående alternativt enligt överenskommelse.

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Joachim Litzén, Enhetschef

Telefon: 076-139 98 38

Facklig(a) företrädare

Fackliga företrädare, nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00

Sista ansökningsdatum: 2021-07-09

Ange referensnummer: SN/2021:00261

Ansök nu

Om arbetsplatsen

Botkyrka kommun är den femte största kommunen i Region Stockholm och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 93 000 invånare och cirka 6 000 medarbetare. Vill du ha ett arbete där du kan göra skillnad för barns liv och där du får möjlighet till att utvecklas i din yrkesroll? Då är du varmt välkommen till Botkyrka kommun! Vi söker just nu en vikarierande socialsekreterare till Familjehemsenheten hos socialförvaltningen. Hos oss arbetar du nära medborgarna och ges möjlighet till ett varierat arbete där du får möjlighet att påverka och utveckla ditt arbete.

Arbetsuppgifter

Familjehemsenhetens uppdrag är att rekrytera, utreda och stödja/handleda familjehem samt att följa upp vården av de placerade barnen/ungdomarna. Socialsekreterarens ansvar är att följa upp vården av de placerade barnen/ungdomarna. Arbete innefattar även regelbunden kontakt med barnens biologiska familj och ansvarar för umgänge mellan barn och deras biologiska föräldrar. I vissa ärenden har man rollen som familjehemssekreterare och har då ansvar att handleda och administrera familjehemmen. I vissa fall innebär arbetet även att samordna olika insatser kring de placerade barnen och deras familjer, såväl familjehemmet som biologiska föräldrar. Handläggningen består av att utreda, överväga placeringar enligt SoL och omprövningar av placeringar enligt LVU. Botkyrkas familjehemsenhet arbetar enligt BBIC med stöd av Signs of Safety. Som stöd i det dagliga arbetet finns två 1:e socialsekreterare. Arbetsgruppen har även extern handledning. Arbetet som socialsekreterare på Familjehemsenheten innefattar även en del resor både inom kommunen men även inom Stockholms län och i vissa fall övriga Sverige.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en dokumenterad socionomexamen. Du ska även ha tidigare erfarenhet av socialtjänstens myndighetsutövning inom området barn och unga och är väl förtrogen med lagstiftningen inom området. Arbetet kräver att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och besitta en god analytisk förmåga för att säkerställa en rättssäker dokumentation. Du har även en god förmåga att samverka med kollegor samt andra interna och externa samarbetspartners. Du har ett tydlig barnfokus och intresse för att bygga långvariga relationer. Vi ser det även som positivt om du har ett engagemang för omvärldsbevakning och ett intresse av att vara med och påverka olika arbetssätt och rutiner. Meriterande: Utbildning i BBIC (Barns behov i centrum) Kunskap gällande barns utveckling och familjedynamik Kunskaper i verksamhetssystemet Procapita Utbildning i Signs of safety Utbildning i MI B-körkort Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet. Du erbjuds ett meningsfullt och självständigt arbete i en orädd, kreativ och energisk arbetsgrupp där man samarbetar för barnens bästa.

Övrigt

Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.