Stäng meddelande

Lida friluftsgård och friluftsområde

Bild på Lida värdshus sett ovanifrån

Foto: Lida friluftsgård

Lida friluftsområde är den tillgängliga skogen, en plats där man både kan finna lugnet och det enkla äventyret. Oavsett om du besöker reservatet ofta eller för första gången finns alltid något spännande att upptäcka!

På Lida friluftsgård finns utrymme för motion, avkoppling och äventyr året runt. Här finns allt från 35 km motions- och skidspår till höghöjdsbanan Accropark, friluftsgolf, MTB-leder, badplats, värdshus, pulkabacke, övernattningsmöjligheter och mycket mer. Här finns också Friluftsfrämjandets sagobetonade naturstigar, Skogsmulle och hans vänner, som är anpassade för de små barnen. Helt enkelt allt du behöver för en härlig vistelse i naturen oavsett årstid.

Hitta hit

Lida naturreservat ligger söder om Tumba och Tullinge med Lida Friluftsgård i centrum. Du kan nå reservatet från flera håll, och på olika sätt: till fots, med cykel, buss eller bil. Från pendeltågsstation i Tullinge går buss 721 till Lida Friluftsgård. Med bil svänger du av väg 226 vid Botkyrka Hantverksby in på Pålamalmsvägen. I denna korsning och resten av vägen är det skyltat till Lida Friluftsgård.

Besöksadress: Lidavägen 1, 146 33 Tullinge

Fakta om friluftsgården och naturreservatet

Botkyrka kommun äger friluftsgården sedan 1989 då Lida köptes av Stockholms stad. 2005 togs driften över av Upplev Botkyrka AB även kallat UBAB, ett bolag som ägs av Botkyrka kommun. Upplev Botkyrka AB ansvarar för drift och utveckling av friluftsgården och tillhörande markområden.

Naturreservatet bildades av Botkyrka kommun 2010 och är 825 hektar stort. Ändamålet med Lida naturreservat är att bevara och utveckla natur-, frilufts- och upplevelsevärdena knutna till de vidsträckta skogsområdena runt Lida friluftsgård och sjön Getaren. De naturskogsartade miljöerna samt deras skyddsvärda växt-, svamp- och djurliv ska bevaras i väsentligen orört skick. Som gäst i naturen är det viktigt att du tar ansvar och visar hänsyn. Grundregeln är att inte störa och förstöra.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 november 2017
Klimat & miljö