E-tjänster och blanketter

Botkyrkas webb för service och tjänster

Botkyrkas plattform för service och tjänster

Nu har vi gjort det enklare för dig i Botkyrka att få service - vi har samlat alla våra e-tjänster och blanketter i en egen plattform.

Service.botkyrka.se

Du hittar e-tjänster och blanketter på service.botkyrka.selänk till annan webbplats

Vid handläggningen av ditt ärende registreras och behandlas dina uppgifter i enlighet med Personuppgiftslagen (PuL). Läs mer om PuL på datainspektionen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Flera av våra e-tjänster kräver inloggning och signering med e-legitimation. E-legitimationen använder du för att identifiera dig och för att skriva under elektroniskt. Den elektroniska underskriften har samma juridiska innebörd som en underskrift gjord på papper.

Vad är en e-legitimation?

En e-legitimation använder du för att legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Du kan även använda samma e-legitimation på andra ställen, till exempel när du deklarerar på Skatteverket eller för att logga in på din bank.

Du kan installera en e-legitimation på din dator eller på din smartphone eller surfplatta. Om du har den på en mobil enhet kallas den Mobilt BankID. Med Mobilt BankID kan du logga in på vilken dator som helst så länge du har telefonen med dig.

Hur skaffar jag en e-legitimation/BankID?

Om du har en internetbank så loggar du in på den och laddar ner din e-legitimation där. Det är gratis. Vissa banker kallar e-legitimationen för BankID, men den fungerar på samma sätt.

Om du inte har en internetbank kan du få en e-legitimation genom Telia.

Har du frågor som rör din e-legitimation/mobilt bankID?

Kontakta din utgivare, det vill säga din bank eller Telia.

Särskild information om e-legitimation från Telia

Telias e-legitimation fungerar inte tillsammans med webbläsaren Edge (standardläsare i Windows 10 och Windows 10 Mobile), inte heller med Google Chrome. Rekommendationen från Telia är att använda webbläsaren Internet Explorer. Läs mer hos Telialänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Logga in

Gå först till den e-tjänst du vill utföra och logga sedan in med till din e-legitimation/bankID.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 januari 2018
Kommun & politik