Stäng meddelande

Botkyrka är din kommun – prata med oss!

Botkyrkadialogen är en möjlighet för dig som bor i Botkyrka att prata med oss om saker du vill förbättra.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få senaste nytt om Botkyrkadialogen i ditt område direkt i din mejlbox. Klicka här för att anmäla dig till nyhetsbrevet här.

Idéerna som blev verklighet

Lär känna Botkyrkabor som gjort verklighet av sin idé. Klicka här för att se filmerna.

Dialogresultat

Vad händer efter dialogerna? Vad blir av? Klicka här för att följa synpunkterna.

Botkyrkadialogen - för att du lättare ska kunna påverka

Botkyrkadialogen är ett nytt grepp för att du som bor och verkar i Botkyrka ska få större möjligheter att påverka i ditt närområde och i de frågor som ligger dig varmt om hjärtat. Kommunen vill att det ska vara lätt för dig att ha kontakt med kommunen när du vill föra fram dina synpunkter, idéer och förslag om vad som kan utvecklas och förbättras där du bor eller jobbar. Det gör vi i dialog med dig - på plats i ditt område.

Förbättringarna i 3 punkter

Att föra dialog med Botkyrkaborna har kommunen gjort länge. Närdemokratin är ett centralt fokus i vårt jobb. De förbättringar som skett kan kort beskrivas i tre punkter:

  1. Vi pratar med dig där du är. Du kommer inte till oss – vi kommer till dig
  2. Smidig behandling av dina förslag. Vi jobbar för att dina förslag ska hanteras enkelt och snabbt
  3. Dialogkommissionen med 13 politiker från alla politiska partier i kommunfullmäktige prioriterar bland förslagen – för att det ska gå snabbare

Dialog året runt

Botkyrkadialogen är inte det enda sättet för dig som är Botkyrkabo att prata med kommunen. I närdemokratin ingår att ständigt föra dialog med er och ge er möjligheter att delta och påverka i kommunen. Nedan är olika sätt att få kontakt med oss och påverka. Klicka på länkarna för att läsa mer.

  • Lämna en synpunktlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om något du tycker är viktigt, till exempel om du har idéer om hur kommunens service kan förbättras. Din synpunkt tas emot av en handläggare som ger dig svar. Du kan lämna din synpunkt direkt här på webbplatsen, per telefon, via e-post eller brev.
  • Om något är fel på gator, vägar eller parker, till exempel om en gatulampa gått sönder, ska du göra en felanmälan.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  • Besök medborgarkontoretlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i ditt område. Här finns också kommunens områdesutvecklare som du kan prata direkt med om du har synpunkter på eller idéer kring ditt närområde.
  • Politikerna är till för dig. Har du frågor, funderingar eller idéer kring hur Botkyrka kan förbättras? Kontakta din lokala politikerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • Påverka i ungdomsfullmäktige.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Ungdomsfullmäktige är ett sätt för dig mellan 13–22 år att påverka politiska beslut i Botkyrka som handlar om ungdomsfrågor.

Frågor och svar

Har du fler frågor? Klicka här för att komma till de vanligaste frågorna och svaren. Om du inte hittar din fråga, kan du mejla botkyrkadialogen@botkyrka.se eller kontakta demokratiutvecklaren på kommunledningsförvaltningen. Kontaktuppgifter hittar du längre ner på denna sida.

Kontakt
Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 augusti 2019
Kommun & politik