Stäng meddelande

Botkyrka är din kommun – prata med oss!

Botkyrkadialogen är en möjlighet för dig som bor i Botkyrka att prata med oss om saker du vill förbättra.

Grödinge nästa stopp

Nu är platser, datum och tider för Botkyrkadialogen i Grödinge satta. Tack alla Grödingebor som gav förslag på teman och berättade vad som är viktigt för er! Läs mer här.

Tack Hallunda-Norsborg!

”Nu är den första Botkyrkadialogen avslutad, i Hallunda och Norsborg. Vad jag har sett är ett fantastiskt engagemang från Botkyrkaborna och jag tillsammans med Dialogkommissionen ser fram emot att läsa alla kloka synpunkter vi fått in.

Så säger Emanuel Ksiazkiewicz (S), ordförande i Dialogkommissionen, efter Botkyrkadialogens första dialoger. Sammanlagt kom det cirka 450 personer till dialogerna och vi har fått in massor med synpunkter och goda idéer. Nu ska alla förslag gås igenom av Dialogkommissionen. Fortsättning följer! Klicka på länkarna och kolla in vad som hände och vad som sades i Norsborg, Hallunda Folkets Hus och Hallunda centrum.

Botkyrkadialogen - för att du ska kunna påverka

Botkyrkadialogen är ett nytt grepp för att du som bor och verkar i Botkyrka ska få större möjligheter att påverka i ditt närområde och i de frågor som ligger dig varmt om hjärtat. Kommunen vill att det ska vara lätt för dig att ha kontakt med kommunen när du vill föra fram dina synpunkter, idéer och förslag om vad som kan utvecklas och förbättras där du bor eller jobbar. Det gör vi i dialog med dig - på plats i ditt område.

Vill du ha Botkyrkadialogens nyhetsbrev?

Få senaste nytt direkt i din mejlbox. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nedan.
Anmäl dig här.

Förbättringarna i 3 punkter

Att föra dialog med Botkyrkaborna har kommunen gjort länge. Närdemokratin är ett centralt fokus i vårt jobb. De förbättringar som skett kan kort beskrivas i tre punkter:

  1. Vi pratar med er där ni är. Ni kommer inte till oss – vi kommer till er
  2. Smidig behandling av dina synpunkter. Vi jobbar för att dina synpunkter ska hanteras enkelt och snabbt
  3. Dialogkommissionen med 13 politiker från alla politiska partier i kommunfullmäktige prioriterar bland förslagen – för att det ska gå snabbare

Idéerna som blev verklighet

Lär känna Botkyrkabor som gjort verklighet av sin idé här.

Frågor och svar

Har du fler frågor? De vanligaste frågorna och svaren finns här. Om du inte hittar din fråga, kan du kontakta demokratiutvecklaren på kommunledningsförvaltningen. Kontaktuppgifter hittar du längre ner på denna sida.

Kontakt
Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 april 2019
Kommun & politik