Störningsinformation:
Eldningsförbud från torsdag 13 augusti kl. 12.
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Mingel i Fittja 28 september

Det blev en riktig mingeleftermiddag lördagen den 28 september när Botkyrkadialogen var på plats för den första dialogen i Fittja. Drygt 75 personer delade med sig av sina idéer och tankar. 53 synpunkter samlades in och de går nu vidare till Dialogkommissionen som ser över förslagen.

Stort engagemang och idérikedom hos Fittjaborna

En av de många Fittjabor som lämnade synpunkter under lördagen var Retal 8 år. Hon hade tydliga idéer om hur lekparken utanför hennes hus kan bli bättre. Bland annat ville hon ha en roligare rutschkana, en linbana, sandlåda, gungor och bänkar att sitta på.

Rutschkanan är väldigt tråkig.

Det blev många kreativa och spännande samtal denna lördag. Fittjaborna visade stort intresse för, inte bara sina egna utan även, andras behov. Det kom in flera önskemål om verksamheter för kvinnor och äldre. Många pratade om behovet av meningsfull verksamhet för unga för att undvika att de hamnar utanför samhället.

Jag är gammal biodlare och vill gärna vara med och starta biodlingar och dela mina kunskaper med andra.

Utemiljön, nedskräpning, trygghet och mötesplatser

Det var vad många synpunkter handlade om. Fittjaborna vill få ordning på nedskräpningen och de vill ha fler möjligheter att träffas och umgås – både unga och gamla. Flera personer erbjöd sig att organisera träffar om de kan få hjälp med lokaler.

Missa inte senaste nytt

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du senaste nytt om Botkyrkadialogen i din e-post. Anmäl dig till nyhetsbrevet här.länk till annan webbplats

Stort tack

Stort tack till alla som deltog med synpunkter, tankar och förslag! Följ förslagenlänk till annan webbplats för att se vilka förslag som ska genomföras i Fittja!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 mars 2020
Kommun & politik